Kosaciov: SUA nu au reușit să facă din ”agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei” principala temă a negocierilor

În cursul negocierilor, de la Geneva, dintre miniștrii de Externe ai Rusiei și SUA, partea americană a încercat să impună scenariul unde, în centrul atenției, ar fi fost puse problemele legate de ”agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, iar toate celelalte subiecte ar fi rămas pe plan secundar, a comentat vicespeakerul Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, citat de agenția TASS.

”După cum se știe, părțile au abordat aceste negocieri din diferite realități, aș spune: Rusia a ridicat cât se poate de concret problema garanțiilor de securitate, fără de care nu este, practic, posibil nici unul dintre actualele dosare disputate, inclusiv ucrainean. În schimb, partea americană  a demonstrat cu toate mijloacele că Occidentul unit se ocupă doar de încercările de a opri ”agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, considerând toate celelalte probleme secundare”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit senatorului, declarațiile ministrului de Externe, Serghei Lavrov, făcute la încheierea discuțiilor au arătat că acesta este scenariul pe care americanii s-au străduit să îl impună. ”Până la urmă însă s-a reușit să se ajungă la o discuție pe teme mult mai importante. Și există, în special, promisiunea de a preda părții ruse un răspuns scris la propunerile noastre”, a spus Kosaciov.

În opinia lui, conținutul răspunsului Washingtonului ”se poate prezice, într-o oarecare măsură, încă de pe acum”, dar ceea ce astăzi se spune cu voce tare ”are, de cele mai multe ori, un caracter propagandistic, vine în contradicție atât cu realitățile, cât și cu documentele fundamentale din domeniul securității europene”. ”De aceea, să vedem ce anume vor scrie pe hârtie. Aici nu mai merge să te eschivezi”, consideră vicespeakerul Consiliului Federației.

El a subliniat că, pe durata întâlnirii s-a spus, din nou, că în nici un document sau în nici un discurs, Rusia nu a amenințat Ucraina, motiv pentru care, pur și simplu, nu există nici o justificare pentru concluzii despre o presupusă iminentă agresiune.

”În schimb, amenințări din partea conducerii supreme ucrainene la adresa rușilor se aud de nenumărate ori. Semnale că ideea este de a rezolva conflictul din Donbass prin metoda forței vin tot mai des și mai des, și de aceea isteria crescândă pe tema ”invaziei ruse” seamănă foarte mult cu ”pregătirea artileriei” mediatice menite să prezinte dinainte acțiunile Kievului ca fiind ”defensive”.

Să aprovizionezi Kievul cu arme și, în același timp, să rostogolești la nesfârșit tema ”agresiunii ruse” seamănă foarte mult cu pregătirea pentru o provocare de amploare”, a scris Kosaciov.

El a constatat încă o dată că fără îndeplinirea de către Kiev a Acordurilor de la Minsk nu va fi o soluție la conflictul ucrainean intern și la criza din relațiile cu Rusia, pe care Occidentul o pune în mod artificial pe seama acestei crize. ”Așteptăm răspunsul scris”, a concluzionat senatorul, adăugând că rezultatul final al discuțiilor miniștrilor de Externe ai Rusiei și SUA ”va putea fi judecat după acțiunile ulterioare”.

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

7 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

8 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

10 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.