Lavrov: Cu Blinken s-a discutat despre sferele de influență în Europa

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a anuțat că, vineri, la negocierile cu Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken (în imagine), a discutat despre sferele de influență în Europa, relatează agenția TASS.

”Am vorbit despre sferele de influență. Ucraina instabilă este, firește, un factor al vieții noastre politice comune”, a spus el. 

Potrivit lui Lavrov, Rusia nu pretinde la zone de influență, dar acțiunile NATO în privința Ucrainei ”arată fără echivoc faptul că Alianța consideră această țară ca zonă a influenței sale”. 

”Tot în Balcanii de Vest ei încă încearcă să împingă acolo, cu tot dinadinsul, țările rămase în afara UE și NATO. Le descurajează direct ca aceste țări să nu aibă relații strânse cu Rusia și cu China. Nu este, oare, asta o încercare de a-și impune o zonă proprie de influnță? Zonele de influență există în primul rând datorită acelei politici pe care au promovat-o puterile coloniale, iar când a avut loc decolonizarea tare nu au vrut să piardă aceste zone de influență”, a spus ministrul. 

El a atras atenția asupra faptului că orice discuții referitoare la relațiile ruso-americane se reduc la situația din Ucraina, ceea ce este incorect. ”Dacă am gândi cu toții ca niște oameni maturi cum să trăim în lumea de astăzi pentru ca ea să fie în siguranță din punctul de vedere al schimbărilor climatice în desfășurare, din punctul de vedere al altor amenințări globale: terorism, trafic de droguri, sănătatea oamenilor (…) Iată de ce trebuie să ne ocupăm. În schimb, noi ne ocupăm cu faptul că, în relațiile ruso-americane, totul se reduce la cum se simte președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și regimul lui. Nu este corect”, a subliniat șeful MAE rus.

owner

View Comments

  • Este adevarat Rusi sau retras din 1991 de peste tot.iar acum nu mai au unde sa se retragă. Americani cred ca o sa piardă războiul economic cu china .china este o super putere care copie orice si au produse ieftine si accesibile tuturor buzunarele.spunea generalul Talpes ca o sa dureze pînă 2024 împărțirea sferelor de influenta intre Rusi si Americani si a mai apărut o putere care își revendică drepturile si acea este china.

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

3 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

11 ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

12 ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

14 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

14 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

o zi ago

This website uses cookies.