Germania: Cum s-a ”răsucit” Berbock în problema gazelor rusești

În cadrul discuțiilor purtate, la Moscova, cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, șefa diplomației germane, Annalena Berbock, a recunoscut interesul pentru gazele naturale rusești, a declarat, într-un interviu acordat publicației Ucraina.ru, politologul german, Alexander Rahr, scrie RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, până atunci, Berbock ar fi dorit să facă din gazoductul ”Nord Stream scolz, mord, nord sream 2, vesti, vesti2” o ruină pe fundul Mării Baltice”, dar cancelarul Olaf Scholz a făcut-o să se răzgândească. 

”Vizita lui Berbock în Rusia a arătat cu totul altceva. Ea nu a declarat că nu va exista ”Nord Stream-2”, dimpotrivă, s-a sucit cu 180 de grade, s-a ”răsucit”, a spus Rahr. 

Politologul este de părere că Berbock a început să acționeze ca reprezentantă a unei diplomații constructive germane, nu doar ca reprezentantă a Partidului Verzilor. 

”Ea (Berbock, n.r.) a spus că noi avem în continuare, pentru mulți ani de acum înainte, nevoie de gazul din Rusia. Vă rugăm, vrem siguranță în livrările de gaze destinate nouă”, a arătat Rarh.  

Cu o capacitate de 55 miliarde metri cubi pe an, gazoductul ”Nord Stream2” se întinde pe fundul Mării Baltice până în Germania. Procedura de certificare a conductei este suspendată temporar, deoarece autoritatea de reglementare a considerat necesară înființarea, în Germania, a unei filiale a Nord Stream 2 AG, care, conform legislației europene, trebuie să depună o nouă cerere de certificare.

 

owner

Recent Posts

Principalul „agent” al Rusiei în UE este mult subapreciat

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Șeful unui stat membru NATO și UE a fost acuzat că lucrează…

6 ore ago

Politico: ”Sancțiunile americane nu au vizat prăbușirea economiei Rusiei…”

Publicația americană Politico susține, făcând referire la un înalt oficial din administrația americană care a…

10 ore ago

Animale totem, pe bancnota simbolică a BRICS

Pentru următorul summit BRICS din Brazilia, va fi pregătită o bancnotă simbolică a organizației, pe…

10 ore ago

Putin: Rusia caută un răspuns la permisiunea ca armata Ucrainei să tragă cu arme NATO în adâncul teritoriului rus

Moscova trebuie să înțeleagă cum să reacționeze la permisiunea acordată Kievului de a folosi armele…

12 ore ago

Germania și Franța au refuzat să treacă de veto-ul Ungariei pentru a ajuta Ucraina

Germania și Franța au refuzat să susțină planul Uniunii Europene, care ar fi permis să…

14 ore ago

Din mass-media române. Benjamin Haddad: „Summit-ul BRICS de la Kazan demonstrează că Europa și Occidentul nu mai dețin monopolul în lume”

Prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Vladimir Dzjabarov. a spus că ultimul summit…

15 ore ago

This website uses cookies.