”Nu am dori, așa cum fac oficialii americani, să presărăm acum amenințări, ultimatumuri, să prezicem un preț ridicat, cine cât va plăti. (…) Dacă purtăm negocieri, le purtăm civilizat, suntem deschiși la acest dialog, diiplomații noștri au păstrat tradițiile diplomației, în pofida situației dure. Totuși, noi preferăm mai întâi să discutăm și după aceea să evaluăm și să facem prognoze”, a spus reprezentantul Kremlinului.
În același timp, Peskov a subliniat că o continuare a ”politicii ușilor deschise” ale NATO și deplasarea Alianței în direcția granițelor Rusiei este o amenințare pentru Moscova. ”Este exact ceea ce noi cerem, garanții formulate juridic și cu caracter obligatoriu în privința necontinuării acestor politici”, a adăugat el.
Rusia nu negociază cu SUA și NATO în privința garanțiilor de securitate de pe poziții de forță, aici nu este și nu poate exista loc de ultimatumuri, a declarat Peskov.
”Noi nu negociem de pe poziții de forță, președintele nostru a declarat că, aici, nu este și nu poate fi loc pentru niște ultimatumuri”, a spus reprezentantul Kremlinului.
”Pur și simplu, situația a ajuns la o linie într-atât de critică din punctul de vedere al securității europene și în planul intereselor naționale ale țării noastre, care este parte indisolubilă a Europei și a arhitecturii securității europene, încât, din păcate, lucrurile nu mai pot fi tergiversate, ci trebuie răspuns concret la acele preocupări pe care le-am exprimat”, a spus Peskov.
NATO este un instrument al confruntării, motiv pentru care pe Rusia o îngrijorează orice extindere a acestei Alianțe, a declarat Peskov.
”Fără îndoială, orice extindere a NATO îngrijorează Rusia. NATO nu este o instituție a dezvoltării, NATO este un instrument al confruntării”, a subliniat Peskov. Potrivit reprezentantului Kremlinului, ”așa a fost gândită Alianța, așa a fost ea proiectată, transpusă în practică, așa evoluează și așa există”.
”Este un fapt cât se poate de evident și de aceea extinderea acestui mecanism constituie pentru noi o amenințare”, a concluzionat Peskov.
În context, TASS amintește declarația subsecretarului de stat al SUA pentru afaceri politice, Victoria Nuland, potrivit căreia autoritățile Statelor Unite sunt gata să discute cu Finlanda și Suedia posibilitatea aderării lor la NATO, de îndată ce aceste țări își vor exprima dorința în acest sens.
Kremlinul vede declarațiile agresive ale Statelor Unite care au încadrat negocierile cu Rusia privind securitatea. ”În ultimele zile, vedem o astfel de încadrare a negocierilor în curs (pentru garanții de securitate) cu asemenea declarații vii, agresive, din partea oficialilor de la Washington. Acest lucru ne trezește, desigur, interesul. Chiar dacă înțelegem de ce se face acest lucru”, a atras atenția secretarul de presă al liderului rus.
Pentru Forțele Armate ale Ucrainei, prima săptămână a anului a fost cea mai proastă perioadă…
Rușii și străinii au efectuat un număr record de deplasări turistice prin Federația Rusă: 80…
Ministerul rus al Apărării a anunțat pierderile înregistrate de armata Ucrainei din momentul invadării Regiunii…
Ideile lui Trump privind achiziționarea de teritorii exprimă un gând pe înțelesul tuturor: suveranitatea statului…
Partidul slovac Hlas-SD pune la îndoială necesitatea de a continua să susțină primirea Ucrainei în…
Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a spus clar șefului regimului de…
This website uses cookies.