Hot News
Expert: Ucraina cu siguranță nu va fi primită în NATO în următorii ani
12/01
Kedmi: SUA cred că Putin blufează
12/01

Soldatul polonez Čečko, fugit în Belarus, a povestit despre uciderea a peste 240 de oameni la graniță

Refigiații la granița beloruso-poloneză/ Foto: AP

Soldatul polonez Emil Čečko, fugit în Republica Belarus, a relatat în fața Comitetului de Investigații al Belarus despre uciderea, la granița dintre Polonia și Republica Belarus, a peste 240 de oameni, printre care refugiați și voluntari, informează postul de televiziune RT.

”În cadrul cercetării dosarului penal, Emil Čečko, a relatat că, începând din 8 iunie 2021, împreună cu alți soldați a luat parte la crime organizate în interiorul fâșiei de protecție a frontierei de stat și în apropierea așezării Siemianowka, din Polonia. Potrivit militarului, el știe despre uciderea a peste 240 de oameni”, se arată într-o postare pe site-ul Comitetului de Investigații al Republicii Belarus.

Potrivit lui  Čečko, printre cei uciși se aflau femei, copii și voluntari.

După cum notează RT, Comitetul de Investigații al Republicii Belarus și-a anunțat intenția de a-l interoga pe soldaltul Emil Čečko, fugit din Polonia, după declarația lui privitoare la uciderea unor persoane la granița poloneză.

Adjunctul ministrului de Interne și Administrației din Polonia, Maciej Wonsik, a definit povestea relatată de soldatul polonez fugit în Belarus despre uciderea voluntarilor pe teritoriul Poloniei, lângă frontieră, ca ”suptă din deget”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939150