Hot News
Der Spiegel: Bulgaria se opune găzduirii armatei NATO
31/12
Putin și Biden au purtat o conversație telefonică pe probleme cheie de securitate
31/12

Negocierile dintre Putin și Lukașenko au durat aproape trei ore

Președinții Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko/ Foto de arhivă/ RIA Novosti

Convorbirile purtate miercuri, la Sankt-Petersburg, de către președintele Rusiei, Vladimir Putin și liderul belorus, Aleksandr Lukașenko, au durat aproximativ trei ore. Discuțiile s-au desfășurat în Palatul Konstantin, din Strelna, cei doi lideri dezbătând probleme de actualitate ale cooperării dintre statele lor, scrie Izvestia.

În special, Putin a declarat că, în februarie-martie 2022, se vor desfășura exerciții militare ruso-beloruse. La rândul său, președintele Republicii Belarus l-a rugat pe Putin să continue colaborarea în domeniul miliar și în sfera militaro-industrială.

Mai mult, liderul rus a subliniat că, în dezvoltarea Statului Unional a fost făcut, în anul care a trecut, un semnificativ pas înainte. Potrivit spuselor sale, Rusia și Republica Belarus au convenit, de asemenea, problemele legate de finanțe, impozite, legislație vamală și fiscală.

La 23 decembrie, președintele Rusiei a vorbit despre progresul înregistrat în procesul de apropiere dintre Rusia și Belarus în cadru Statului Unional. Potrivit spuselor sale, Lukașenko și echipa lui sunt negociatori dificili, dar părțile ”ajung să înțeleagă în ce ritm și cu ce pași” trebuie mers spre o mai mare integrare. Mai întâi, țările trebuie să-și sincronizeze legislația în domeniul economiei, a spus președintele.

La 4 noiembrie a avut loc ședința Consiliului Suprem de Stat al Statului Unional. Putin și Lukașenko au discutat chestiuni legate de continuarea colaborării bilaterale și, de asemenea, au semnat un decret de integrare ce aprobă 28 de programe unionale. În opinia liderului rus, acest document a deveni un serios pas înainte. La rândul său, Lukașenko a definit Statul Unional ca fiind prioritatea priorităților pentru Republica Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939593