Hot News
Despre impactul bolii COVID-19 și a vaccinurilor asupra ADN-ului uman
30/12
Der Spiegel: Bulgaria se opune găzduirii armatei NATO
31/12

Germania va purta discuții ”rare” cu Rusia pe tema Ucrainei, fără Kiev

Dmitri Kozac (dreapta) și Jens Pletner / Foto: NovostiUA.net

Purtătorul de cuvânt al Cabinetului de Miniștri al Germaniei, Steffen Hebeestreit, a confirmat informația privind intenția organizării unor discuții între consilierul Cancelarului german pe probleme de politică externă, Jens Pletner, și adjunctul șefului administrației președintelui Rusiei, Dmitri Kozak, a anunțat agenția TASS.

Despre planificata întâlnire între Rusia și Germania pe tema Ucrainei, dar fără participarea Kievului, s-a aflat anterior. Agenția Reuters a catalogat aceste convorbiri ”rare”. ”Înalți oficiali guvernamentali ai Germaniei și ai Rusiei au convenit o rară întâlnire personală luna viitoare, pentru a reduce din tensiunea politică din jurul Ucrainei”, a comunicat agenția, citând surse din guvernul Germaniei.

Făcând referire la două surse anonime din guvernul german, agenția a precizat, totodată, că autoritățile de la Berlin pun la îndoială poziția Statelor Unite, potrivit căreia Rusia ar pregăti un posibil atac asupra Ucrainei. După cum a precizat unul dintre interlocutori, Pletner și Kozak se vor întâlni în ianuarie, pentru a discuta căile de detensionare.

În ultimele săptămâni, la Kiev și în Occident se fac auzite declarații despre pericolul unui atac al Rusiei asupra Ucrainei. Moscova subliniază că nu are nici un fel de intenții agresive. Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat aceste declaraţii drept o escaladare a tensiunii nejustificată și nefondată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939377