Hot News
Germania va purta discuții ”rare” cu Rusia pe tema Ucrainei, fără Kiev
31/12
Negocierile dintre Putin și Lukașenko au durat aproape trei ore
31/12

Der Spiegel: Bulgaria se opune găzduirii armatei NATO

Ministrul bulgar al Apărării, Stefan Yanev / Foto: Reuters

Desfășurarea trupelor NATO pe teritoriul bulgar nu corespunde nici intereselor Bulgariei, nici intereselor Alianței în sine, scrie Der Spiegel, referindu-se la declarația șefului Ministerului bulgar al Apărării, Stefan Yanev. Potrivit lui Yanev, în acest moment nu există niciun motiv să considerăm acțiunile trupelor ruse drept o amenințare directă la adresa NATO.

Mișcarea trupelor ruse la granița cu Ucraina nu este un motiv pentru desfășurarea trupelor NATO pe teritoriul Bulgariei, scrie Der Spiegel, referindu-se la declarația Guvernului bulgar. Ministrul bulgar al Apărării, Stefan Yanev, a scris pe pagina sa de Facebook că, în acest moment, nu există premise care să justifice desfășurarea trupelor NATO în Bulgaria.

Comentând mișcările trupelor ruse, Yanev a menționat că „în acest stadiu, nu există niciun motiv să considerăm aceste evenimente ca pe o amenințare directă la adresa NATO și a zonei de securitate actuale.”

 Potrivit lui Yanev, în acest moment, NATO are în vedere diverse scenarii pentru a răspunde acțiunilor Rusiei: în special, vorbim despre posibila desfășurare a trupelor suplimentare în Bulgaria și în România. În același timp, Yanev a subliniat că o astfel de decizie nu corespunde intereselor Bulgariei sau ale Alianței în sine. După cum remarcă Der Spiegel, populația bulgară este considerată ca fiind istoric prietenoasă cu Rusia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939458