Categories: MilitarRusia si lumea

Putin: Dacă SUA și NATO refuză să ofere garanții de securitate, Rusia ar putea răspunde în diferite feluri

În cazul în care Statele Unite și Alianța Nord-Atlantică refuză să ofere Rusiei garanții de securitate, răspunsul Moscovei poate fi foarte diferit, iar alegerea variantelor va depinde de recomandările experților militari, a declarat, duminică, președintele Rusiei, Vladimir PUtin, pentru postul de televiziune ”Rossia-1”.

”Poate fi dintre cele mai diferite. Depinde de acele propuneri care vor veni din partea experților noștri militari”, a spus șeful statului într-un interviu pentru programul ”Moscova. Kremlin. Putin”, precizează agenția Rambler.ru.

În același timp, președintele a subliniat că Rusia se străduiește să obțină rezultate pozitive la negocierile pe această temă.

”Totuși, eu sper – în ultimă instanță, am venit cu propuneri nu pentru a eșua sau pentru a opri ceva din punctul de vedere al procesului diplomatic, ci pentru a obține un rezultat al negocerilor diplomatice, consfințit juridic, după cum am spus deja, în cadrul acelor documente propuse de noi. Este exact către ceea ce noi tindem”, a adăugat Putin.

După cum a declarat liderul rus la marea conferință de presă din 23 decembrie, acțiunile ulterioare ale Moscovei vor depinde nu de mersul negocierilor cu Statele Unite privind garanțiile de securitate, ci de asigurarea necondiționată a securității Rusiei, ”în prezent și din perspectivă istorică”. Potrivit lui Putin, în acest sens, partea rusă a dat de înțeles ”clar și precis” că ”extinderea pe mai departe a NATO spre Est este inacceptabilă”.

Putin a insistat că nu Rusia este cea care plasează rachete lângă granițele SUA, ”Statele Unite sunt cele care s-au apropiat de casa noastră cu rachetele lor şi se află în pragul casei noastre”. Președintele s-a întrebat, de asemenea, care ar fi fost reacția americanilor dacă Rusia și-ar fi amplasat rachetele la granița SUA cu Mexic sau cu Canada.

La 17 decembrie, Ministerul de Externe al Rusiei a publicat proiectele de tratat cu SUA privind garanțiile de securitate, precum și ale acordului privind măsurile de asigurare a securității Rusiei și a statelor membre ale Organizației Tratatului Nord-Atlantic. Ele au fost transmise părții americane la 15 decembrie, în cadrul unei întâlniri la sediul diplomației ruse.

owner

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.