Hot News
La mulți ani!
25/12
Ce a mai spus Putin la conferința de presă anuală. Varianta adaugită
26/12

Putin, despre gazoducte. O situație cu ”susul în jos”

Foto: RIA Novosti

Este o prostie că nu se permite gazoductului ”Nord Stream 2” să funcționeze; acest lucru ar reduce prețurile la gaze pe bursă, a declarat președintele Vladimir Putin la ședința comună a Consiliului de Stat și Consiliului pentru știință și educație, scrie cotidianul ”Rossiiskaia gazeta”.

”Este o prostie și pentru cei care nu dau posibilitatea acestui sistem să funcționeze, deoarece cantitățile suplimentare de gaze care ar ajunge pe piața europeană ar scădea, fără îndoială, prețul la bursă, la spot”, a explicat Vladimir Putin referindu-se la gazoductul ”Nord Stream 2”. ”Și pentru că veni vorba, prețul ar fi coborât, și încă semnificativ, și pentru multe țări, inclusiv pentru aceeași Ucraină care depinde astăzi de spot – țări care, din propria lor alegere, nu vor să cumpere gaze direct de la noi [prin contracte pe termen lung]”, a menționat el. ”Practic, își taie singuri craca de sub picioare; este uluitor, dar fie, este alegerea lor, nu noi am inventat asta, ci ei”, a adăugat președintele.

«Acum au oprit și transportul de gaze în regim revers prin conducta ”Yamal-Europa”», a continuat Putin. ”Acolo, 45 de procente aparțin Gazpromului”, dar partea poloneză ne-a îndepărtat de la gestionarea acestui sistem: singuri gestionează astfel lucrurile – unii consumatori nu comandă cantități suplimentare de gaze, iar alții au luat în regim revers, au pornit gazul nostru pe direcție inversă, dar asta nu mărește volumul de gaze rusești pe piața europeană, așa că prețul crește”, a remarcat Putin.

”Domnul fie cu ei! Este decizia lor, sunt treburile lor, dar uluitor este faptul că pe noi dau vina pentru situația creată. Este o idioțenie, pur și simplu au pus totul cu susul în jos”, a concluzionat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938654