Peskov a precizat că Moscova nu este de acord cu punctul de vedere exprimat de SUA, potrivit căruia exercitându-și dreptul de veto asupra documentului, Rusia a decepționat comunitatea mondială. Poziția Rusiei a fost susținută și de alte state, a subliniat reprezentantul Kremlinului.
De asemenea, el a menționat că agenda climatică este extrem de importantă pentru Rusia și rămâne una dintre prioritățile ei de politică externă.
”Agenda climatică nu poate fi un factor de descurajare sau de restricționare a dreptului unei țări la dezvoltare”, a explicat el.
Peskov a atras atenția că restricțiile nu pot veni din partea unor țări care, ”la un moment dat, au făcut climei un rău major, asigurându-și un ritm ridicat de dezvoltare și obținând, astfel, o economie puternic industrializată”.
Peskov a promis că Rusia va monitoriza astfel de nuanțe în cel mai atent mod.
La 13 decembrie, un număr de 113 țări au inițiat această rezoluție. 80 de state nu au susținut textul, care impune punctul de vedere al activiștilor de mediu. La ședință, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a calificat documentul drept inacceptabil.
Țările occidentale din Consiliul de Securitate al ONU au fost dezamăgite de decizia Rusiei de a-și exercita de dreptul de veto în privința proiectului de rezoluție pentru climă și securitate, elaborat de Irlanda și Niger. Potrivit reprezentantului permanent al SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, aplicând veto-ul asupra rezoluției, Rusia nu a permis să fie întreprins ”pasul necesar în lupta împotriva consecințelor schimbărilor climatice”.
Consiliul de Securitate a subliniat, în mod repetat, necesitatea ca ONU, organizațiile regionale și statele membre să ia în considerare impactul efectelor negative ale schimbărilor climatice asupra activităților, programelor și strategiilor lor.
Cancelarul german Olaf Scholz a reacționat dur la ideea președintelui Poloniei, Andrzej Duda, da confiscare…
Președintele Vladimir Putin a permis cumpărătorilor străini de gaz rusesc să plătească în ruble pentru…
Ilia KRAMNIK, cercetător la Centrul pentru studii de planificare strategică al IMEMO ”E.Primakov” al Academiei…
Creșterea livrărilor de gaz lichefiat în Uniunea Europeană ar putea avea un impact negativ asupra…
Cooperarea dintre Rusia și China constituie un element foarte serios al vieții internaționale, a declarat…
Rachetele pot ajunge în Republicile Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie, Crimeea, parțial în…
This website uses cookies.