Hot News
Centrul „N. Gamaleya” a creat o versiune modificată a vaccinului „Sputnik V”, adaptată la varianta Omicron
15/12
De ce UE vrea să renunțe la contractele pe termen lung de aprovizionare cu gaze
15/12

Centrul rus de sondare a opiniei publice a arătat cum se raportează rușii la ucraineni

Sondaj de opinie, într-un complex comercial din Moscova/ Foto: solidarnost.org

Mai mult de jumătate (52%) dintre cetățenii ruși chestionați consideră că poporul ucrainean este un popor frate, iar 31% au o atitudine neutră față de acesta, ca și cum ar fi un popor oarecare, arată un sondaj difuzat marți de către Centrul rus de sondare a opiniei publice (VȚIOM).

”Majoritatea celor chestionați (52%) se raportează la poporul ucrainean ca la un popor frate (57-62% în rândul persoanelor vârstnice), iar 31% și-au descris atitudinea ca fiind neutră (42-62% în rândul tinerilor)”, se precizează în comunicat.

Unul din zece (11%) consideră că ucrainenii sunt ostili rușilor. În răspunsurilor lor la întrebarea ce reprezintă Ucraina pentru Rusia, respondenții au numit-o o țară soră (29%), doar un vecin (26%), o sursă de amenințare sau un stat prieten (12% fiecare).

Majoritatea respondenților (64%) urmăresc evenimentele din Ucraina, iar dintre aceștia, 21% le urmăresc îndeaproape. Puțin mai mult de o treime (36%) dintre respondenți nu urmăresc situația.

Sondajul ”VŢIOM-Sputnik” a fost realizat la 10 decembrie. Dimensiunea eșantionului a fost de 1.600 de respondenți. Pentru acest eșantion, dimensiunea maximă a erorii, cu o probabilitate de 95%, nu depășește 2,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939862