”Faptul că autoritățile ucrainene, personal președintele Volodimir Zelenski, au luat curs de subminare a Acordurilor de la Minsk, de a sabota tot ceea ce s-au angajat să ducă la îndeplinire, și că, în același timp, ei beneficiază de complicitatea ocrotitorilor lor de la Berlin, Paris și Bruxelles, după cum înțeleg eu, este și acesta un lucru evident. Având în vedere problemele existente acum în Ucraina, obervăm dorința sinceră a regimului de la Kiev de a distrage atenția de la cursul de distrugere a Pachetului de Măsuri de la Minsk prin promovarea a tot felul de povești de groază, inclusiv amenințarea rusă”, a spus ministrul.
Președintele Ucrainei nu s-ar da în lături să provoace niște incidente în Donbass, mizând pe ajutor din partea Occidentului, a continuat Lavrov.
”Este evident că Zelenski nu s-ar da în lături să provoace niște incidente, mizând pe faptul că, după cum spunea Ostap Bender, «străinătatea ne va ajuta»”, a adăugat ministrul rus.
DNR și LNR (autoproclamatele republici populare Donțețk și Lugansk, n.r.), precum și Rusia ca participant la formatul Normandia și la negocierile din Grupul de Contact, s-au dovedit a fi singurele dispuse cu adevărat să ducă la îndeplinire Acordurile de la Minsk, a afirmat Lavrov.
”Singurii care sunt cu adevărat gata să ducă la îndeplinire ceea ce a fost scris în aceste documente și aprobat de Consiliul de Securitate al ONU – sunt republicile autoproclamate ale Donbassului, republicile populare Lugansk și Donețk, dar și Rusia ca participant la formatul Normandia și ca participant la negocierile din cadrul Grupului de Contact, unde toate aceste probleme trebuie rezolvate direct între Kiev, Donețk și Lugansk”, a spus ministrul.
În același timp, după cum a arătat Lavrov, toți cei care ridică tema reglementării ucrainene, subliniază faptul că Acordurile de la Minsk nu au alternativă.
TASS menționează că, în februarie 2015, la Minsk, la finalul negocierilor liderililor cvartetului Normandia (Rusia, Germania, Ucraina, Franța) a fost semnat un plan de soluționare pașnică a conflictului, care a primit denumirea Pachet de măsuri pentru îndeplinirea Acordurilor de la Minsk. Până acum, el rămâne neîndeplinit. În total, până acum au avut loc cinci întâlniri la nivel înalt ale ”cvartetului din Normandia”, ultima desfășurându-se la 9 decembrie 2019, la Paris, dar a cărui decizie nu a fost, nici ea, îndeplinită de Ucraina.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.