O femeie din Petersburg, mama a trei copii, recunoscută drept cea mai frumoasă femeie din lume
15/11Stoltenberg a declarat că nu există un consens cu privire la aderarea Ucrainei la NATO
15/11MAE rus a răspuns la atacurile Marii Britanii, arătându-i propriile ei crime
Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a încercat să acuze Rusia de situația de la granița dintre Republica Belarus și Polonia. Potrivit declarațiilor sale, a fost creată ”o rușinoastră criză artificială a migrației”, căreia trebuie să-i pună capăt Vladimir Putin, relatează publicația Vesti.ru.
Răspunsul Ministerului de Externe al Rusiei nu s-a lăsat așteptat. Reprezentanta oficială a instituției, Maria Zaharova, a atras atenția asupra faptului că Marea Britanie nu are nici un drept de a acuza pe cineva, atâta timp cât ea însăși nu va răspunde pentru crimele sale.
Zaharova a amintit de invazia Marii Britanii în Irak, când 45.000 de soldați au ajutat Statele Unite să ocupe această țară, să-i ucidă cetățenii, să-i jefuiască resursele. Astfel, a continuat reprezentanta MAE Rus, Londra poartă o foarte clară responsabilitate istorică pentru tot ceea ce se întâmplă în Irak.
După cum a subliniat Maria Zaharova, acuzând Moscova de implicare în criza migrației apărută între țările UE și Belarus, Occidentul a lansat o campanie propagandistică pentru a scăpa de responsabilitate.
Un cinism fără margini
Acuzațiile britanice împotriva Rusiei, din cauza situației de la granița belaruso-polonă, sunt izbitoare în amploarea cinismului lor, a declarat Vladimir Djabarov, prim-adjunct al șefului Comitetului Internațional al Consiliului Federației.
”Ministrul de Externe britanic a acuzat direct Rusia de situația refugiaților irakieni la granița poloneză-belarusă. Amploarea cinismului politic și moral al politicienilor britanici este izbitoare. Sau cred că lumea a uitat cum Washingtonul și Londra au înșelat pe toată lumea, acuzând Irakul condus de Saddam Hussein de crearea și stocarea de arme chimice?” – a scris Dzhabarov pe canalul său Telegram.
El a subliniat că trupele din SUA, din Marea Britanie şi din Polonia au invadat Irakul în 2003; au ucis şi au rănit civili, le-au distrus casele și au jefuit zăcămintele petroliere. ”Cu toate acestea, în Irak nu au fost găsite arme chimice sau bacteriologice. Oare liderul britanic Tony Blair, în 2003, nu și-a mințit inspirat Parlamentul cu privire la presupusele depozite uriașe de arme chimice ale lui Hussein? Sau britanicii nu-și mai amintesc asta? Dar întreaga lume civilizată își amintește și nu va uita”, a conchis politicianul
Între timp, situația la frontiera dintre Belarus și Polonia se agravează. Potrivit informațiilor, aproximativ 50 de refugiați au reușit să pătrundă ilegal în Polonia.