Hot News
Ambasada Rusă din București, despre situația livrărilor de gaze din Rusia către Europa
21/10
Mihail Deliaghin: Pericolul sancțiunilor SUA pentru Gazprom
21/10

Putin a semnat un decret cu privire la zilele nelucrătoare în perioada între 30 octombrie și 7 noiembrie

Președintele rus Vladimir Putin/ Foto:RIA Novosti

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care stabilește zilele nelucrătoare cu păstrarea salariilor angajaților în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie. Documentul respectiv este publicat pe site-ul web al Kremlinului.

Autoritățile regionale trebuie să stabilească în mod independent zile nelucrătoare suplimentare până la 30 octombrie și/sau să le prelungească după 7 noiembrie, păstrând în același timp salariile pentru lucrători.

Guvernul și autoritățile regionale trebuie să stabilească programul de lucru al instituțiilor culturale și de sănătate în zilele nelucrătoare.

Angajatorii trebuie să stabilească numărul de angajați și lucrători care vor asigura activitatea organizațiilor în zilele nelucrătoare.

Guvernul Federației Ruse și autoritățile regionale vor prevedea măsuri de sprijinire a întreprinderilor și a ONG-urilor (dacă acestea aparțin sectoarelor economiei ruse cele mai afectate de pandemie).

La o întâlnire cu membrii guvernului, președintele Putin a susținut propunerea vicepremierului Tatiana Golikova de a introduce zile nelucrătoare în țară în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie. De asemenea, el a dispus extinderea volumului de testare pentru a ”identifica infectații în timp util”. Președintele i-a îndemnat pe toți rușii care au rude bolnavi de COVID-19 să ia concediu medical.

În ultima zi, în Rusia au murit 1.028 de bolnavi de coronavirus, o cifră maximă de la începutul pandemiei. Cu o zi înainte, Tatiana Golikova a spus că nivelul insuficient de vaccinare împotriva COVID-19 ”nu ne permite să influențăm semnificativ ratele mortalității”. Rospotrebnadzor s-a plâns că măsurile luate de regiuni pentru combaterea pandemiei sunt insuficiente. Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul lunii octombrie, creșterea numărului de cazuri active de coronavirus în țară a crescut aproape cu 23%, iar în ultima săptămână – cu 12%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931390