”O situație absurdă”: Politologul Alexander Rahr a explicat declarația Germaniei privind ”Nord Stream 2”

Amenințările lansate în Germania la adresa operatorului gazoductului ”Nord Stream 2” reprezintă o nouă încercare de a întârzia livrările de gaze prin această conductă. Anumite forțe din Europa vor rămâne pe poziții până la capăt, pentru a nu permite ca proiectul să primească undă verde, a apreciat, pentru cotidianul ”Vecerniaia Moskva”, politologul german Alexander Rahr.

Politologul german Alexander Rahr/ Foto: facebook.com

Operatorul ”Nord Stream-2” se va alege cu o anchetă ”imediată” în cazul în care compania Nord Stream 2 AG nu va prezenta documente care să ateste că gazoductul corespunde cerințelor legislației europene, a amenințat Oficiul federal al rețelei de gaze naturale al Germaniei. S-a precizat că toate condițiile tehnice pentru lansarea ”Nord Stream 2” sunt îndeplinite, ceea ce înseamnă că primul fir al gazoductului ar putea fi dat curând în folosință. Tocmai de aceea, compania trebuie să transmită autorității de reglementare toate datele privind respectarea legilor Europei privind construcția conductei și, de asemenea, să strângă dovezi, dacă va fi necesar.

Serviciul de presă al Nord Stream 2 AG a declarat, la rândul său, că gazoductul rusesc corespunde tuturor legilor care îi sunt aplicate și are aprobare de exploatare din partea țărilor UE și a Rusiei. În același timp, operatorul proiectului va continua și pe mai departe să depună toate eforturile pentru a răspunde tuturor normelor, inclusiv legii germane de implementare a directivei gazelor naturale.

Potrivit lui Rahr, în interiorul UE sunt forțe importante care urmăresc să frâneze ”Nord Stream-2”, obiectiv pentru care lucrează anumite persoane. În cazul de față, chestiunea nu vizează partea tehnică a proiectului.

«Unii cer cu înfrigurare din partea anumitor țări ca ”Nord Stream-2” să intre în funcțiune, pentru ca noi să primim rapid volumele suplimentare de gaze pentru Europa, de care avem atâta nevoie. Dar sunt și forțe, în special la Bruxelles, care închid, pur și simplu, ochii la tot: iar asta pentru că nu plătesc pentru electricitate nici la birou, nici acasă. Și ei sunt cei care susțin ideologia, potrivit căreia, din moment ce au intrat în lupta cu ”Nord Stream-2”, înseamnă că trebuie să continue să se comporte la fel și că în nici un caz nu trebuie să permită proiectului să obțină undă verde. Este o situație absurdă», a recunoscut interlocutorul cotidianului amintit.

În același timp, Europa pierde, acționând în detrimentul ei, a adăugat politologul. Potrivit spuselor sale, trebuie ca Rusiei și producătorilor de gaze să li de întindă o mână: a venit timpul ca liderii europeni să renunțe să mai insiste pe dreptatea lor și să-și recunoască greșelile.

”Acum vor începe să se agite, să se foiască, să reacționeze cu agresivitate, deși este un comportament total nelalocul lui. Dar este cea mai solidă poziție”, a concluzionat Rahr.

În 2019, partea americană a instituit sancțiuni împotriva ”Nord Stream 2”, gazoductul care unește Rusia și Germania prin Marea Baltică, pe care însă le-a ridicat, la 20 mai 2021, pentru operatorul conductei, lăsându-le în vigoare numai pe cele în privința companiilor și navelor rusești.

La 2 septembrie, președintele Gazprom, Aleksei Miller, a anunțat că livrările de gaze prin gazoductul considerat de unii lideri occidentali drept instrument politic, definiție respinsă în repetate rânduri de președintele Vladimir Putin, vor începe în actualul sezon de încălzire, adică până la sfârșitul anului.

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

6 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

14 ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

15 ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

17 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

17 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.