Hot News
Un reprezentant al Comisiei Europene a declarat că Federația Rusă respectă toate contractele pe termen lung de furnizare a gazului
07/10
La 75 de ani de la încheierea Procesului de la Nürnberg: Expoziția despre atrocitățile naziste, intitulată ”Nu se va da uitării”, a fost inaugurată la București
08/10

Riabkov: NATO nu este pregătită pentru pașii propuși de Rusia în domeniul controlului rachetelor

Serghei Riabkov, vice-ministru al MAE Rus/ Foto: TASS

Colegii din Alianța Nord-Atlantică nu sunt pregătiți să accepte pașii propuși de Moscova în vederea asigurării predictibilității și a reținerii în domeniul rachetelor, a declarat viceministrul rus al Afacrilor Externe, Serghei Riabkov, vorbind în deschiderea ședinței Regimului de control al tehnologiilor pentru rachete. Textul discursului este publicat pe site-ul oficial al MAE Rus, precizează agenția TASS.

”Din păcate, în ultimele decenii s-au pierdut tratate dintre cele mai importante – Tratatul privind limitarea sistemlor de apărare anti-rachetă, Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune, documente care au jucat un rol aparte din punctul de vedere al asigurării predictibilității și reținerii în domeniul rachetelor la nivel global și regional. Rusia a depus eforturi pe multiple planuri pentru salvarea acestor tratate”, a spus el.

În acest sens, Riabkov a amintit de moratoriul rus privind desfășurarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune cu staționare terestră în Europa și în alte regiuni ale lumii, atâta timp cât acolo nu vor apărea astfel de sisteme de fabricație americană, precum și de apelul lansat țărilor NATO de a analiza posibilitatea asigurării unui moratoriu de întâmpinare, cu testarea unor mecanisme de verificare sigure. ”Dar, după cum înțelegem, colegii din Alianța Nord-Atlantică nu sunt pregătiți, deocamdată, pentru astfel de pași”, a subliniat viceministrul rus al Afacerilor Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939859