Hot News
Rusia consideră că nu era obligată să forțeze o parte a Ucrainei să rămână în componența ei
07/10
Riabkov: NATO nu este pregătită pentru pașii propuși de Rusia în domeniul controlului rachetelor
07/10

Un reprezentant al Comisiei Europene a declarat că Federația Rusă respectă toate contractele pe termen lung de furnizare a gazului

Foto: Izvestia

Rusia respectă integral toate contractele pe termen lung pentru furnizarea de gaze către Uniunea Europeană (UE), a anunțat, la 6 octombrie, la un briefing de la Bruxelles, reprezentantul Comisiei Europene (CE) Tim McPhee, scrie ”Izvestia”.

”Rusia respectă în totalitate toate contractele pe termen lung pentru furnizarea de gaze către UE, dar nu își rezervă capacitățile pentru aprovizionarea suplimentară”, a precizat el.

Cu o zi mai devreme, europarlamentarul german Gunnar Beck a spus că nu există o alternativă la conducta de gaz Nord Stream-2 pentru Germania și că nu ar trebui să fie.

Politicianul a întrebat de ce ar trebui pus în discuție proiectul, deoarece Rusia are o ”experiență exemplară” în îndeplinirea obligațiilor care îi revin în temeiul acordurilor comerciale internaționale. El a menționat că Rusia este unul dintre cei mai fiabili parteneri comerciali din lume.

La 4 octombrie, compania operator Nord Stream 2 AG a început să umple prima linie a gazoductului Nord Stream 2 cu gaz. Înainte de aceasta, Agenția Daneză pentru Energie a raportat că conducta de gaz ar putea începe să funcționeze, deoarece linia B are toate permisele tehnice și a fost certificată, dar trebuie îndeplinite o serie de condiții pentru linia A. La 28 septembrie, Gazprom a dat asigurări că va îndeplini pe deplin cererile de furnizare a gazelor către țările europene. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat atunci că compania își îndeplinește obligațiile și că este chiar aproape de un record istoric în ceea ce privește volumul de aprovizionare cu gaze către Europa. La 26 septembrie, Peskov a anunțat că Gazprom este gata să mărească aprovizionarea cu gaze către Europa. El a menționat, de asemenea, că consumatorii de gaze din Europa sunt principalii parteneri ai Rusiei. Construcția conductei de gaz a fost finalizată la 10 septembrie. Nord Stream-2, care leagă Rusia de Germania, a fost construit de-a lungul fundului Mării Baltice, cu scopul de a furniza gaze direct către Europa. Țările UE sprijină în principal proiectul și participă la implementarea acestuia. Statele baltice, Polonia, SUA și Ucraina se opun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939953