El a stat de vorbă cu avocata Tatiana, din Moscova, care vizitează în mod frecvent țările europene și poposește des în Spania. Femeia a declarat că nu vrea să trăiască în Occident, în pofida veniturilor ridicate ale cetățenilor.
”Nu văd o diferență deosebită între nivelul lor de viață și al meu. Ei plătesc mai mult decât noi pentru utilități”, a explicat ea.
După cum a arătat Marginedas, cuvintele rusoaice constată un fapt. Potrivit afirmațiilor sale, aceste cheltuieli sunt, în Europa, substanțial mai ridicate.
Jurnalistul a subliniat, de asemenea, că ”sărăcia energetică” reprezintă, în Rusia, un subiect de science fiction, pentru că prețurile la resure energetice sunt cu mult mai mici decât în Europa Occidentală. O stare de lucruri determinată de faptul că Rusia exportă petrol și gaze naturale, nu le cumpără de la alte state, a precizat jurnalistul.
”Factura la lumină este, în Rusia, de 3,5 ori mai mică decât în Spania, iar plinul la mașină îl costă pe consumatorul rus mai puțin de jumătate din prețul plătit de spanioli”, a spus el.
Marginedas și-a argumentat poziția cu date de pe portalul GlobalPetrol Prices, conform cărora un kilowatt/oră pentru un consumator casnic costă în Rusia 0,064 dolari (circa 4,5 ruble), în timp ce în Spania, acest indicator este de 0,223 dolari (16 ruble).
În același timp, la Moscova, proprietarul unui apartament cu suprafața de 70 metri pătrați plătește pentru energie electrică în jur de 1700 de ruble pe lună, adică mai puțin de 20 de euro, a menționat jurnalistul.
”Necunoașterea fericită a prețului real al unui kilowatt/oră (…) dobândește expresia sa maximă în noiembrie și decembrie”, a adăugat el.
Jurnalistul a arătat, de asemenea, cât de strălucitoare și impresionantă este aranjamentul de lumini de Anul Nou la Moscova și în alte mari orașe ale țării.
”Izvestia” notează că, la sfârșitul lunii iunie, s-a anunțat că Rusia a intrat printre țările europene cu cele mai mici prețuri la energie electrică pentru populație, ocupând locul doi al clasamentului. Costul mediu al energiei electrice în Federația Rusie este de 3,6 ruble pe kWh (0, 04 euro).
Liderul rus Vladimir Putin a luat parte la ceremonia de deschidere a trei noi aeroporturi…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada de mare viteză care face legătura…
Este imposibil de indicat o dată și o perioadă anume când Rusia ar fi trebuit…
Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…
În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
This website uses cookies.
View Comments
Interesant! Am ajuns timpuri în care fericirea (un concept destul de relativ al filosofilor) se poate cuantifica în funcție de valoarea facturilor la utilități! :)
O soluție sigură pentru europeni ar fi solicitarea cetățeniei ruse, iar o alta și mai inteligentă ar consta în a-i constrânge pe funcționarii de la Bruxelles să renunțe la protocoalele birocratice, care vor întinde nu se știe cât și nu se știe până când procesul de certificare al gazoductului Nord Stream 2. Gazprom va semna un acord de aprovizionare pe termen lung (așa cum a procedat în Ungaria) la un preț rezonabil și uite așa toți occidentalii europeni vor atinge nirvana din filosofia orientală, învățând totodată să facă și diferența între conștiință și conștientizare.