Hot News
Corneliu Vlad: Summitul Organizației de la Shanghai, o reușită a diplomației multilaterale
28/09
SUA au confirmat propunerea Rusiei privind bazele din Asia Centrală
29/09

Exxon va investi 5 miliarde de dolari în exploatarea petrolului în Sahalin

Sahalin. Una dintre platformele maritime ale companiei Exxon de pe platoul continental/ Foto: eastrussia.ru

Pe parcursul următorilor cinci ani, compania Exxon intenționează să investească cinci miliarde de dolari în stabilizarea și creșterea producției de petrol în Sahalin, a anunțat guvernatorul Regiunii Sahalin, Valeri Limarenko, la Forumul energetic ”Petrolul și gazele Regiunii Sahalin”, relatează cotidianul ”Kommersant”.

Peste 70% din producția de petrol și de gaze condensate a regiunii se încadrează în proiectul ”Sahalin-1”. După cum a precizat Limarenko, începând din 2020, producția de petrol și gaze condensate în regiune tinde să scadă. În opinia guvernatorului, «consorțiul internațional de investitori din proiectul ”Sahalin-1” trebuie să ia măsuri pentru stabilizarea nivelului de producție și creșterea ulterioară a acesteia pe termen mediu».

”După cum știm, compania Exxon intenționează ca, în decurs de cinci ani, să direcționeze în acest scop investiții de cinci miliarde de dolari”, a spus Limarenko.

Potrivit spuselor sale, în cadrul proiectului ”Sahalin-2”, compania Sakhalin Energy va continua să exploateze intens zăcământul. Compania nu și-a propus să scădă nivelul investițiilor, a menționat Valeri Limarenko. ”Mai mult, compania își concentrează atenția pe proiecte de creștere legate de extinderea bazei de minereuri și materii prime existente în zonele unde există licență de exploatare”, a spus guvernatorul.

În ultimii ani, proiectele off-shore ”Sahalin-1” și ”Sahalin-2” asigură 60-65% din veniturile Regiunii Sahalin. În 2020, pe fondul acordului OPEC+ și a scăderii prețurilor la hidrocarburi, operatorii celor două proiecte, Exxon Neftegas Limited și Sakhalin Energy, au redus producția cu 5,4%. Ele planificaseră, de asemenea, o reducere cu încă 12% în 2021, cu 11,4% în 2022 și cu încă 2,6% în 2023.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378