Explozia prețurilor la gaze. Locuitorii Germaniei, revoltați de încercările Occidentului de a-l învinui pe Putin

Ziarul german Der Spiegel a publicat un articol în care reia declarația Agenției Internaționale pentru Energie și a Parlamentului European, conform cărei Rusia ar fi provocat criza energiei din Uniunea Europeană, refuzând să asigure livrări suplimentare cu scopul de a obține punerea cât mai rapidă în funcțiune a gazoductului ”Nord Stream-2”.

Cititorii publicației germane nu s-au lăsat însă impresionați de argumentele oficialilor europeni și au catalogat acuzațiile la adresa Moscovei drept ”încercare de a-l trage de urechi pe Putin, implicându-l în criza carburanților”.

Christian-3tPR8YN7g:

Spiegel, explică-mi, te rog, de ce s-a ajuns la o scumpire atât de mare, dacă Gazprom își îndeplinșete obligațiile? Mi se pare ilogic să arunci responsabilitatea pentru creșterea prețurilor pe Gazprom dacă el respectă contractele. Poate alți jucători au provocat haosul pe piață? De la un mijloc de informare în masă de calitate precum Spiegel, care se mândrește cu activitatea lui jurnalistică, aștept să-mi ofere informații corespunzătoare despre motivele care au generat toate astea, pentru ca eu, cititor, să-mi pot forma o imagine obiectivă despre starea lucrurilor.

Jk6eKj3yvEiE9hE9hEYuTSWoU:

De ce să livreze Rusia mai mult gaz natural în UE? Atâta timp cât sancțiunile UE rămân în vigoare, ea nu trebuie să facă acest lucru.

Bernoulli:

În urmă cu câteva zile, a fost un interviu cu unul dintre cei mai mari vânzători de gaze naturale, care a spus că Rusia nu are, practic, nici o legătură cu creșterea prețurilor.

Cu toate acestea, Putin este, oricum, vinovat!

Întotdeauna este mai plăcut când tu, precum UE în Africa, spre exemplu, strângi pe cineva de gât. Dar dacă singur ajungi să devii independent, te simți prost și nici cetățenii UE nu te mai înțeleg.

P3jHbsums2LaAGjqoRzwoS:

Să ne livreze americanii gaze naturale mult mai ieftine. La urma urmei, ei au strigat mai tare decât toți că nu avem nevoie de gazele rusești și că din cauza ”Nord Stream-2” vom deveni și mai dependenți de gazul rusesc (orice ar însemna asta).

HendikoiSchnur:

”Anul acesta prețurile la gaze naturale au crescut cu 250%”.

Un mijloc de informare în masă serios ar fi scris: ”… prețurile au fost ridicate cu 250% și, poate, ar fi indicat, cu nume și adresă, pe inițiatorii acestei majorări: politicienii care au creat anumite mecanisme și pe speculanții care folosesc aceste mecanisme.

FelixSeven:

Toate acestea sunt mai degrabă o problemă legată de liberalizarea pieței gazului și de speculații. Gazprom furnizează gaze în conformitate cu contractul, la un preț de 220 EUR pe 1000 m3. Acest gaz este revândut imediat. Pe piața spot, puteți obține mai mult de 1000 de euro pentru 1000 m3 pentru aceasta.

2C5bHZYtsg8sjCBfzmTCSb:

Pentru aprovizionarea cu gaze, contractele se încheie cu un volum fix de aprovizionare. Cad de acord în acestă privință şi obligațiile se îndeplinesc. Dacă nu ar fi cazul, partenerii ar reacționa imediat. Se pare că s-au comandat prea puține gaze!

 

 

 

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.