”Personal, eu consider că schimbarea situației din lume, inclusiv ultimele evenimente din Afganistan, oferă partenerilor noștri americani o bună oportunitate de a regândi ratingul lor privitor la amenințări”, a spus Narîșkin, comentând raportul anual de evaluare de către comunitatea de informații americană a diferitelor amenințări la adresa SUA, raport unde, alături de terorism, Rusia este menționată ca sursă de amenințare pentru securitatea internă.
Narîșkin a subliniat că partea rusă apreciază cu adevărat eforturile comune cu CIA de combatere a terorismului internațional. ”Sper că pe viitor vor înțelege că amenințarea teroristă a devenit o amenințare planetară și că noi, în sfârșit, vom reveni la o colaborare constructivă și reciproc avantajoasă cu partenerii americani”, a adăugat el.
În raportul său anual, comunitatea de informații americană susține că Rusia tinde către o colaborare pragmatică, nu către un conflict cu SUA. În același timp, serviciile speciale americane consideră că Rusia va întreprinde acțiuni pentru a submina influența SUA, sporindu-și ”potențialul militar, nuclear, cosmic și de informații, precum și potențialul în spațiul cibernetic, cooperând activ (cu alte țări) în străinătate”. Din punctul lor de vedere, Moscova pornește de la ideea că SUA promovează propriile ”campanii de influență”, chemate să ”submineze Rusia, să-l slăbească pe președintele Vladimir Putin” și să ”formeze, în statele fostei Uniuni Sovietice, dar și în alte regiuni, regimuri prietenoase cu Occidentul”, menționează TASS.
Rusia își poate garanta securitatea cibernetică dacă NATO se consolidează în acest domeniu
În altă ordine de idei, Narîșkin a declarat că Rusia își poate asigura securitatea informațională în condițiile în care țările membre NATO își sporesc potențialul în sfera cibernetică.
”Desigur, urmărim evoluția situației din această sferă, deoarece nu trebuie să rămânem în urmă și trebuie să asigurăm securitatea națională, inclusiv securitatea cibernetică. (…) Vedem cum partenerii noștri își intensifică potențialul cibernetic ofensiv atât în SUA, cât și în țările membre NATO, dar eu pot să-i asigur pe telespectatorii acestei emisiuni că Rusia este în stare să asigure și asigură securitatea informațională”, a spus el.
Șeful SVR a menționat că Rusia contribuie la crearea unui sistem global de securitate în sfera cibernetică.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Nu ne punem cu NARISKIN dar si romania a fost lăudată de către un analist militar Rus spionajul romanesc militar este ok.