Hot News
Roskosmos și Academia de Științe a Rusiei au propus crearea unei noi stații orbitale
26/09
Rusia, avertizată. Erdogan ar putea trăda după summitul de la Soci  
27/09

Lavrov: ”Summitul democrațiilor”, o inițiativă în spiritul războiului rece

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, la tribuna sesiuni Adunării Generale a ONU/ Foto: RIA Novosti

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a definit inițiativa administrației americane de a convoca un ”summit al democrațiilor” drept o mișcare în direcția împărțirii comunității internaționale în ”ai noștri” și ”ceilalți”, relatează cotidianul ”Izvestia”. 

Vorbind în cadrul dezbaterilor de politică generală prilejuite de cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU, șeful diplomației de la Moscova a atras atenția asupra faptului că participanții la summit vor fi stabiliți de Washington, pe baza ”evaluării ”gradului de conformitate a uneia sau a alteia dintre țări la standardele democratice”. 

”De fapt, această inițiativă este destul de în spiritul ”răzbpoiului rece” – ea proclamă o nouă ”crudiadă” ideologică împotriva tuturor celor care nu sunt de acord”, a subliniat Lavrov. 

Ministrul rus a adăugat că președintele Statelor Unite, Joe Biden a anunțat, la 21 septembrie, de la tribuna ONU că SUA nu doresc să împartă lumea în blocuri opozante, dar că, în realitate, ”summitul democrațiilor” va servi la punerea în aplicare tocmai a acestui obiectiv. 

Șeful delegației ruse la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU, de la New York, Serghei Lavrov, a luat cuvântul la 25 septembrie. Înainte, el a ținut o conferință de presă, în timpul căreia a glumit în legătură cu sancțiunile anti-ruse. 

Cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU s-a deschis la 14 septembrie, la New York. Săptămâna sesiunii la nivel înalt a început la 21 septembrie și se va încheia la 27 septembrie. Lista vorbitorilor cuprinde aproximativ 110 de șefi de stat, peste 50 de șefi de guvern și mai mult de 20 de miniștrii de Externe, menționează ”Izvestia”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958016