Categories: Rusia si lumea

După prelucrarea a 99% dintre buletine, ”Rusia Unită” conduce, cu 49,82% dintre voturi (actualizat cu rezultatele din București)

Partidul ”Rusia Unită” cumulează peste 49% dintre voturile exprimate în cadrul alegerilor pentru Duma de Stat, reiese din datele prelimianre ale Comisiei Electorale Centrale (ȚIK), după prelucrarea a 90% dintre buletine, Partidul ”Rusia Unită” conduce, cu 49,66% dintre voturi dintre buletinele de vot, informează agenția TASS.

Pe locul doi se situează KPRF (Partidul Сomuniые – n.r.), cu 19,00% dintre intențiile exprimate, urmat de LDPR (Liber Democrați – n.r.), cu 7,49%, ”Rusia Justă – Pentru Adevăr”, cu 7,42% și formațiunea ”Oameni Noi”, cu 5,35%. Restul partidelor care pretind un loc în Camera Inferioară a Parlamentului rus nu au trecut, deocamdată, nici pragul de 5% necesar pentru obținerea fotoliilor de deputați, nici cel de 3% ce oferă dreptul la finanțare din partea statului.

Conform acelorași date preluminare, ”Rusia Unită” conduce în 194 de circumscripții cu mandat unic și câștigă în aproape toate adunările legislative din regiuni.

”Rusia Unită” este, de asemenea, în frunte în ceea ce privește rezultatele votului preliminar în circumscripțiile cu mandat unic. Partidul are 86,67% din locuri (195 de locuri). Partidul Comunist are 6,67% (15 mandate), Rusia Justă – 3,12% (7 mandate). Partidul Liberal Democrat, Iabloko, Rodina, Partidul Creșterii și Platforma Civilă au primit fiecare câte un mandat.

Datele exit-pall-urilor confirmate 

De altfel, datele preliminare ale ȚIK confirmă rezultatele sondajului de la ieșirea din urmă, în cadrul căruia alegătorii au fost rugați să răspundă la întrebarea: ”Pentru ce partid ați votat?”. Datele au fost prelucrate, după cum notează RT, în regim de timp real. Pentru acest chestionar au fost selectate 1455 de secții de votare din 825 de localități. În total, au participat 438.218 persoane.

Conform răspunsurilor primite, ”Rusia Unită” este creditate cu 45,2% din intențiile de vot, KPRF a întrunit 21% dintre preferințele electoratului rus, LDPR a obținut 8,7% dintre voturi, ”Rusia Justă” a fost susținută de 7,9% dintre alegători, ”Oamenii noi”, de 4,7% dintre ruși. Sondajul de la ieșirea de la urne s-a derulat în toate cele trei zile ale procesului de votare, respectiv 17, 18 și 19 septembrie.

Atacuri  cibernetice fără precedent

În acest context, șefa ȚIK, Ella Pamfilova, a anunțat că site-ul instituției pe care o conduce s-a confruntat, pe durata alegerilor, cu atacuri  cibernetice fără precedent. ”La noi, într-adevăr, atacurile asupra site-ului sunt puternice. Este pur și simplu o catastrofă. Nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva la noi”, a spus Pamfilova, după o ședință cu membri ai Centrului civil al Moscovei de monitorizare a alegerilor.

Conform TASS, Pamfilova a precizat că atacuri au fost lansate în special din Statele Unite (50%), din Germania (25%), Rusia (10%) și China (5%).

După cum a precizat, la rândul său, vicepreședintele ȚIK, Nicolai Bulaev, atacuri cibernetice masive asupra sistemului electronic al votului de la distanță și a site-ului Comisiei Electorale Centrale a Rusiei se comit practic fără întrerupere, 24 de ore din 24.

Prezența la vot online

În ceea ce privește participarea la votul online, la Moscova acest indice a depășit 96%. ”Alegători online – 2.014.765. Buletine de vot emise – 1.943.590. Prezența – 96,5%”, arată datele oficiale.

Votul electronic de la distanță a început, la Moscova, la 17 septembrie, la ora 8,00 și s-a încheiat pe 19 septembrie, ora 20,00. Pe lângă Moscova, vot online s-a desfășurat, anul acesta, în regiunile Kursk, Nijni Novgorod, Iaroslavl, Murmansk și Rostov, precum și în orașul Sevastopol.

Ultima oră:

Rezultatele votului la secția de votare nr. 8281 din București (Școala de la Ambasada Rusiei din România)

Potrivit protocolului Comisiei electorale, furnizat de Serviciul de presă al Ambasadei, la alegerile pentru Duma de Stat, care au avut loc la 19 septembrie, au votat 197 de cetățeni ruși care au reședința sau se află temporar în România. Majoritatea voturilor pe listele de partid au fost câștigate de Partidul ”Rusia Unită” – 75, pe locul doi – Partidul Comunist al Federației Ruse, cu 32 de voturi, pe locul al treilea – ”Rusia Justă – Pentru Adevăr” cu 22 de voturi, pe al patrulea – noul partid politic ”Oameni Noi”, cu 19 voturi și pe al cincilea – LDPR (Partidul Liberal-Democrat), cu 14 voturi. Aceste cinci partide au șansa să depășească bariera de 5% și să intre în Duma.

Foto: Serviciul de presă al Ambasadei Ruse din BucureștiDistribuția preferințelor electorale în votarea pe o listă cu un singur mandat este oarecum diferită de votarea pe listele de partid. În timp ce primul loc este deținut de candidatul din Partidul „Rusia Unită” (49 de voturi), candidatul din Partidul „Rusia Justă – Pentru Adevăr” a ajuns pe locul doi, cu 43 de voturi, iar locul al treilea a fost ocupat de către candidatul partidului ”Oameni noi” – 21 de voturi.

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

10 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

11 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

12 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

13 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

14 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.