Studiu: Mai puțin de o jumătate dintre ruși au economii
15/09Riabkov: Rusia vrea să obțină rezultate în dialogul cu SUA privind stabilitatea strategică
15/09Pamfilova: ȚIK a creat șanse egale pentru campania electorală în condiții de pandemie
Pentru desfășurarea campaniei electorale, Comisia Electorală Centrală (ȚIK) a asigurat candidaților și partidelor șanse egale în condiții de pandemie de coronavirus, a declarat șefa ȚIK, Ella Pamfilova, la conferința internațională ”Rolul societății civile în asigurarea standardelor democratice în organizarea și desfășurarea alegerilor”, relatează agenția TASS.
”Dacă este să vorbim despre specificul pandemiei, ne-am străduit să îi ajutăm pe candidații noștri. În toate regiunilor, la recomandările noastre au fost create șanse egale pentru desfășurarea campaniei electorale în această perioadă”, a relatat Pamfilova.
În special, au fost amenajate locuri speciale, unde au fost respectate măsurile sanitare de securitate, ”pentru ca partidele și candidații, în condiții egale, să poată strânge semnături”, a detaliat șefa ȚIK.
Ea a menționat, de asemenea, că au fost date recomandări referitoare la formatul de comunicare de la distanță, fără contact, al candidaților și partidelor cu alegătorii.
Comisia Electorală Centrală și observatorii
În același timp, Pamfilova a anunțat că, pe parcursul alegerilor pentru Duma de Stat, ȚIK va desfășura neapărat întâlniri cu toate comunitățile de observatori, inclusiv internaționali.
”Întâlniri vor fi neapărat, cu toate comunitățile de observatori și cu reprezentanții tuturor misiunilor de observatori. Acest lucru nici nu se pune în discuție”, a subliniat șefa ȚIK.
Alegerile pentru Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, au fost programate pentru ziua unică de vot, din 19 septembrie 2021. Alegerile se vor desfășura timp de trei zile – 17, 18 și 19 septembrie. Concomitent cu alegerile pentru Camera Inferioară a Parlamentului, în ziua alegerilor, vor mai avea loc și alegerile directe ale șefilor celor nouă entități constitutive (subiecte) ale Federației Ruse (în alte trei regiuni, cele mai înalte persoane administrative vor fi alese de către deputații adunărilor legislative) și ale celor a 39 de parlamente regionale.