Hot News
Corneliu Vlad
Corneliu Vlad: Doar cu Occidentul, Kievul nu poate rezolva criza ucraineană
07/09
”Nord Stream 2”. Alexander Rahr: ”Dacă va fi o iarnă grea, toți vor uita de pretenții”
08/09

Maria Zaharova, despre apelul Ambasadei SUA în Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova/ Foto: MAE Rus

Ambasada Statelor Unite în Ucraina a cerut Rusiei să-și îndeplinească în totalitate obligațiile ce-i revin prin Acordurile de la Minsk. Nu știam că Ambasada SUA în Ucraina îndeplinește, prin comasare, și funcția de reprezentanță diplomatică în Rusia. Să fie, oare, vreo optimizare de-a lor?, se întreabă reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

Dar atâta timp cât noi nu știm nimic, cerem Ambasadei SUA în Rusia să explice Ambasadei SUA în Ucraina că Rusia nu este parte a Acordurilor de la Minsk. În același timp, Pachetul de măsuri este obligatoriu de pus în aplicare de către părțile conflictului intern din Ucraina: Kiev și Donețk cu Lugansk.

Dacă citești măcar o dată documentele Pachetului de la Minsk, totul se limpezește: acolo nu este nici un cuvânt despre vreo obligație a Federației Ruse, dar asemenea obligații au părțile în conflict, care sunt autoritățile Ucrainei și forțele armate ale Ucrainei, pe de o parte, precum și, separat, reprezentanții regiunii Donețk și cei ai regiunii Lugansk, alături de formațiunilor lor armate, de pe de altă parte.

În schimb, participanții la formatul Normandia – Rusia, Germania, Franța – s-au apucat să încurajeze părțile să-și îndeplinească obligațiile. Rusia își îndeplinește în mod corect partea sa de muncă. În ultimul timp, Franța și Germania o fac tot mai greu, având în vedere că autoritățile de la Kiev, au declarat, indirect și direct, că Acordurile de la Minsk nu mai sunt de actualitate. Sabotarea, de către regimul de la Kiev a obligațiilor sale directe, întărite prin decizia Consiliului de Securitate al ONU, a trecut de la faza de fapte tăcute la una demonstrativ-practică.

Dacă SUA vor cu adevărat ca Acordurile de la Minsk să fie duse la îndeplinire, ele pot influența Kievul, determinându-l să îndeplinească toate punctele în ordinea indicată.

Ce împiedică Washingtonul să procedeze ca atare? În alte chestiuni (reforma funciară și cea a justiției, achizițiile de arme, sănătate) indicațiile americane sunt executate cu zel de către regimul de la Kiev.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2888490