Hot News
Lavrov a comentat declarația lui Zelenski despre ”cel mai murdar gaz din lume”, cel rusesc
02/09
Țările de unde sunt difuzate știri false despre alegerile din Rusia
02/09

Murașko: ”Covid-lung” poate dura șase-nouă luni și mai mult

Foto: hellovoronej.ru

La pacienții care au trecut prin infecția provocată de noul coronavirus, așa-numitul ”Covid-lung” poate rămâne încă șase-nouă luni și mai mult. În special, pot fi observate  simptome de natură neurologică, manifestări ale sistemului cardio-vascular și altele, a declarat ministrul Sănătății, Mihail Murașko (în imagine), citat de agenția TASS.

”Vedem astăzi că urmările bolii – așa-numitul ”Covid-lung” – pot dura șase-nouă luni și mai mult. În același timp, simptomele care se păstrează o perioadă atât de îndelungată pot implica diferite sisteme ale organismului. La pacienți se constată tulburări neurologice, inclusiv cognitive, probleme cu memoria, o oboseală accentuală, diferite manifestări ale sistemului cardio-vascular, ale organelor respiratorii, ale aparatului locomotor”, a spus el la o conferință.

Murașko a adăugat că pacienții care au probleme de sănătate după ce au trecut prin infecția cu coronavirus, trebuie să se prezinte cât mai repede la medic pentru un consult clinic aprofundat, pentru a fi trimiși la reabilitare sau tratament în condiții de ambulatoriu sau internare, în funcție de starea lor. ”Este deosebit de important pentru persoanele în vârstă care, inclusiv în virtutea altor afecțiuni de care suferă, sunt mai expuși la o formă severă de COVID-19 și la consecințe mai periculoase și de mai lungă durată”, a spus el, adăugând că regiunile trebuie să desfășoară o activitate coordonată pentru a convinge oamenii care au trecut boala COVID-19 să accepte un examen medical aprofundat.

Șeful Ministerului Sănătății a adăugat, de asemenea, că regiunile au primit 85 miliarde de ruble, suport financiar pentru acordarea de ajutor medical în cadrul programelor teritoriale a garanțiilor de stat. ”Acest lucru va permite să fie asigurată în totalitate acordarea de ajutor pacienților cu COVID-19, cât și a asistenței medicale planificate”, a concluzionat Murașko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931375