Lavrov a calificat drept ticăloasă interpretarea cuvintelor lui despre Stalin

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că unii indivizi din spațiul mediatic au interpretat într-un mod ticălos vorbele lui despre Iosif Stalin, informează publicația ”Vzgliad”.

«În esență, eu am spus următoarele: ”Cei care cer ca Stalin să fie perceput ca răul absolut, fără nici un fel de nuanțe, cei care cer ca el și Hitler să fie priviți drept singurii vinovați de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, vor, astfel, să pună pe aceeași tablă țara noastră cu cei care și-au stabilit ca obiectiv să cucerească Europa; dar noi am salvat această Europă – am salvat-o de cuceritori, de la distrugere și am salvat multe popoare», a declarat Lavrov, citat de RIA Novosti.

El a explicat că a avut în vedere folosirea acestei linii de interpretare de către cei care vor să descurajeze Rusia și de cei ”care vor să ne slăbească, să ne vadă pentru totdeauna slabi”.

«Unii indivizi din opoziția noastră, mass-media de opoziție au început apoi să afirme că ”Lavrov îndreptățește crimele stalinismului”. Este o ticăloșie. Și niciodată asemenea oameni nu vor obține vreun rezultat. Pentru că poporul nostru este mai inteligent și mai bogat”, a subliniat șeful diplomației ruse.

”Vzgliad” menționează că, la întâlnirea cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei care a avut loc la Volgograd, Lavrov a declarat că atacurile la adresa lui Iosif Stalin ca principal nemernic, aruncând, într-o singură oală, tot ce a făcut el în perioada antebelică, în perioada războiului și după el – este parte a atacului însuși asupra rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial.

Publicistul și traducătorul rus Dmitri Pucikov a subliniat, pentru ”Vzgliad”, că ”ministrul are perfectă dreptate”, deoarece ”oricine deschide asemenea subiecte și face asemenea interpretări este dușman categoric al patriei natale”.

 

owner

View Comments

  • Neîndoielnic, rușii trebuie să-și scrie istoria până n-o fac alții! Și nu oricum, ci cu acea parte a vieții lor culturale, cu acel cod specific lor, fiindcă devine din ce în ce mai dificil din partea occidentalilor să recunoască faptul că Stalin a câștigat războiul împotriva lui Hitler. Cum se spune... de la fariseii de ieri, la fariseii de astăzi...

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.