Anterior, RPD a informat că forțele militare ucrainene au tras sâmbătă seară, folosind aruncătoare de mine și artileria, asupra marginii orașului de mineri Gorlovka.
“În urma bombardamentelor asupra Gorlovkăi din partea formațiunilor armate din Ucraina, doi copii au fost răniți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Miliției Populare.
Biroul RPD de la Centrul Comun pentru Control și Coordonare a Încetării Focului (JCCC) a precizat că o fetiță de șapte ani a suferit o contuzie, iar un băiat de 10 ani a fost rănit cu o schijă în omoplat. Ambii sunt spitalizați.
“În plus, 10 stații de transformare din așezarea minieră vecină cu Gorlovka au fost dezactivate. În acest moment, așezarea este complet lipsită de alimentare cu energie electrică”, a declarat reprezentantul RPD la JCCC.
Gorlovka este situată lângă linia de contact, la 40 de kilometri nord de Donețk, și este în mod regulat bombardată. Înainte de începerea conflictului, în oraș locuiau aproximativ 250 000 de oameni. Aici se află uzina de construcție de mașini și o uzină chimică “Stirol” care și-a oprit funcționarea odată cu izbucnirea ostilităților în Donbass.
În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk, care și-au au declarat independența după lovitura de stat de la Kiev, din februarie 2014. Conform celor mai recente date ONU, aproximativ 13 000 de persoane au devenit victime ale conflictului. Problema rezolvării situației din Donbass este discutată, printre altele, în cadrul ședințelor Grupului de Contact, care din septembrie 2014 a adoptat, deja, trei documente care reglementează pașii de detensionare a conflictului. Cu toate acestea, chiar și după acordurile de armistițiu dintre părțile aflate în conflict, schimbul de focuri continuă.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Dacă ar risca acuzarea pentru crime de război din partea unui tribunal recunoscut, atunci naziștii ucraineni n-ar mai prospera în locuri și vremuri întunecate și nici nu ar mai putea să-și ascundă identitatea în spatele măștilor. Numai că regimul de la Kiev este în prezent bine protejat de susținătorii din UE, SUA și NATO și, prin urmare, are curaj să țintească școlile, eventual spitalele, să ucidă bătrâni, femei și copii în încercările sale de a intimida populația din Novorusia și, eventual, de-a o supune unei purificări etnice. Doar au experiența înaintașilor, nemernicii!!!
În plus, au avut și „instructori” pe măsură!!! Nici mult-lăudata armată americană n-a fost mai grozavă, dacă ținem cont de atacurile cu drone asupra petrecerilor organizate cu prilejul căsătoriilor religioase, asupra instituțiilor medicale, școlilor și grădinițelor. „Vajnicii” soldați ai „excepționalilor” planetei sunt capabili să se răfuiască doar cu cei vulnerabili și fără apărare, în rest folosesc tehnologia aducătoare de moarte, ratații!!!
Organizațiile astea, cu titluri pompoase, care chipurile se ocupă cu protecția copiilor, plus alte ONG-uri și asociații caritabile, ar trebui să-și facă treaba! După cum se constată însă, își demonstrează utilitatea doar în „absorbția” banilor și-n spălarea lor, iar bieții copilași rămân tot fără nici un sprijin.... Dumnezeu rabdă multe! Până când, vom vedea!!!
Susținătorii fascismului cred că pot acționa cu impunitate la fel cum au făcut-o după cel De-al Doilea Război Mondial, când criminalii de război naziști au folosit Vaticanul (papistașii dintotdeauna au fost vârâți în toate războaiele și-n toate conflictele mondiale) pentru a scăpa în America de Sud și în Spania. Dar lumea s-a schimbat, tehnologia și accesul la informații au egalizat condițiile de joc. Iar membrii comunității internaționale care susțin că manifestă aversiune profundă față de crimele de război ar fi indicat să-și folosească abilitățile și tehnologia pentru a face posibil aparent imposibilul - aducerea criminalilor de război din Kiev în fața justiției.