FSB a desecretizat datele privind implicarea unor nativi din Ucraina în execuțiile în masă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Direcția Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei pentru Regiunea Oriol (vecină cu Regiunea Kursk – n.r.) a desecretizat documente referitoare la nativi din Ucraina care, în anii celui de-al Doilea Război Mondial, au condus operațiuni de executare în masă a unor civili pașnici. Conform documentelor, este vorba despre Detașamentul  de pedeapsă ”Compania ucraineană”, înființat în iunie 1942 din ordinul comandantului Diviziei 134 infanterie a Wehrmacht-ului, generalul Hans Schlemmer. În conducerea detașamentului au intrat cei proveniți din Ucraina, relatează ”Kommersant”.

Printre documentele publicate de Direcția FSB se numără protocoalele interogatoriilor la care a fost supus Aleksandr Rodin, care a slujit în detașamentul de pedeapsă menționat. Unitatea a acționat în districtul Znamenski, Regiunea Oriol, unde au fost uciși 170 de cetățeni pașnici. Aleksandr Rodin a ucis șapte oameni, inclusiv trei copii cu vârste de până la 8 ani, relatează RIA Novosti, citând documentele desecretizate.

În total, detașamentul număra 50 de oameni, comandant fiind fostul ofițer al Armatei Roșii, Nikolai Miroșnicenko (”Ghetman”), care s-a predat hitleriștilor în 1941. Detașamentul era format din patru plutoane: unul de patrulare, două de tragere și unul de lansatoare de mine. Potrivit lui Aleksandr Rodin, din detașament făceau parte nativii din Ucraina Ivan Baiurov, Ivan Zerkal, Aleksei Peresîpkin, Vasimi Șataev și alții.

”Ulterior, când detașamentul și-a dus la îndeplinire misiunea trasată de Comandamentul german, eu și alții am fost înrolați ca soldați al armatei germane. Eu am servit până la 12 februarie 1943 și am luptat cu arma în mână împotriva poporului sovietic”, a povestit la interogatoriu Aleksandr Rodin. El a vrut să plece în Germania, pentru a evita pedeapsa, dar nu a plecat, pentru că soția nu și-a dat consimțământul pentru ieșirea din țară. Mai târziu, a fost acuzat că și-a trădat Patria. Comandantul detașamentului, Nikolai Miroșnicenko, a fost arestat de către structurile securității de stat ale URSS, ulterior fiind condamnat la moarte prin împușcare de un tribunal militar.

 

 

owner

View Comments

  • Dacă FSB a trecut la astfel de acțiuni, înseamnă că mai există rupți de minte care consideră zvastica nazistă ca pe ceva contemplativ, care predispune la simpatie, melancolie și visare, uitând că-n urmă cu 8 decenii, SS-ul nazist și adjunctul său ucrainean au ucis fără nici cea mai măruntă reținere polonezi, evrei și ruși. De altfel, aripa mai extremistă a lui Bandera (comparativ cu cea a lui Melnik, spun că a fost mai extremistă) a înființat milițiile ucrainene (Legiunile Roland și Nightingale) pe teritoriul ocupat de germani în Polonia, care, în tandem cu Wehrmachtul, au invadat Uniunea Sovietică în iunie 1941. După retragerea Armatei Roșii din zonele cucerite de nemți, legiunile și milițiile speciale au acționat ca trupe auxiliare în nenumărate masacre ale evreilor, declanșând pogromuri ucigașe care au durat câteva zile, după care au continuat masacrarea evreilor în Ternopil și Stanislavov (astăzi, Ivano-Fankivsk).

    Apoi Stepan Lenkavski, directorul de propagandă al Organizației Naționaliștilor Ucraineni a susținut în mod deschis exterminarea fizică a evreilor ucraineni. Cel puțin, asemenea date sunt consemnate-n istorie. Naziștii și-au folosit colaboratorii ucraineni pentru a comite crime și acte de brutalitate extrem de tulburătoare chiar și pentru unitățile SS. De exemplu, un grup de lucru al SS-ului german din Ucraina s-a limitat la împușcarea adulților, în timp ce le ordona ajutoarelor sale ucrainene să-i împuște pe copii.

    Alfred Rosenberg, unul dintre principalii naziști responsabili de Holocaust, a cerut o mai mare implicare a forțelor fasciste locale din Ucraina, dar Hitler s-a opus unei astfel de acțiuni, așa cum s-a împotrivit așa-numitelor proiecte de independență ale naționaliștilor, pentru ca în cele din urmă liderii Organizației Naționaliștilor Ucraineni să fie arestați, în vreme ce legiunile create de ei au fost dezarmate și relocate.

    Din 1942, miliția ucraineană a servit al Treilea Reich în cadrul serviciului de securitate și în calitate de personal înarmat în lagărele de concentrare. Când armatele lui Hitler s-au retras după înfrângerea lor la Stalingrad, membrii legiunilor Organizației Naționaliștilor Ucraineni s-au întors în Ucraina formând Armata Insurgentă Ucraineană, care a fost aprovizionată cu arme nemțești și care a încercat să implementeze un amplu program de curățare etnică, pentru a crea condițiile în vederea alcătuirii unui stat ucrainean pur din punct de vedere etnic.

    Știu, evenimentele seamănă leit cu ceea ce se desfășoară astăzi în Ucraina! Dar urmărind cursul întâmplărilor actuale, intuim clar protagoniștii din umbră ai susținerii ascensiunii lui Dolfi Hitler, precum și pe cei responsabili cu lovitura de stat din 2014. N-are rost să mai trec în revistă noile masacre ale acestei armate de insurgență ucraineană dintre 1943 și 1944, la fel torturile și execuțiile țăranilor și muncitorilor ucraineni care doreau să adere la Uniunea Sovietică.

    Potrivit lui Harry Rositzke- responsabil în cadrul CIA pentru operațiunile secrete din interiorul Uniunii Sovietice, „orice ticălos valora mai mult atât timp cât era anticomunist”. Rețeaua pe care CIA a construit-o între anii 1940 și 1950 în Europa de Est și Uniunea Sovietică s-a bazat puternic pe colaboratorii naziști, un rol cheie avându-l Reinhard Gehlen, care a condus serviciul de informații militare al lui Hitler pe frontul de est și care, ulterior, a devenit primul președinte al Agenției Federale de Informații din Germania de Vest (BND), responsabil fiind cu operațiunile de informații externe.

    Ca o concluzie, pentru că subiectul este foarte interesant, dar destul bogat în detalii pe care nu mai am timp să le dezvolt, Partidul Republican al SUA are, de asemenea, legături de zeci de ani cu fasciștii ucraineni, guvernul american investind sume mari de bani în pregătirea loviturii de stat împotriva lui Ianukovici. Berlinul și Washingtonul au construit și sprijinit în mod deliberat forțe fasciste în Ucraina de-a lungul timpului, pe care le folosesc acum în atacarea populației rusofone din Donbass, dar și în scopul declanșării stărilor conflictuale cu Rusia. Ca să înțelegem cât ar fi putut valora în ochii multora zâmbetul suav, de margaretă grațioasă, a Angelei Merkel de la ultima ei vizită la Kremlin...

Recent Posts

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

5 minute ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

2 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

2 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

21 de ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

23 de ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

24 de ore ago

This website uses cookies.