Categories: Rusia si lumea

Merkel, Putin și Biden: Ultimatum pentru Zelenski

Fostul deputat în Rada Supremă (Parlamentul ucrainean, n.r) Evgheni Muraev (în imagine) a declarat că, în cadrul întrevederii sale cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a dat un ultimatum Kievului în legătură cu situația din Donbass, ultimatum ”convenit” dinainte cu liderul Rusiei și cu cel al Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, relatează agenția Rambler.

În opinia politicianului ucrainean, tocmai de consimțământul lui Zelenski pentru cerințele liderilor marilor puteri depinde dacă va avea sau nu loc vizita lui la Washington, scrie agenția RIA Novosti.

”Cred că întâlnirea va avea loc numai în cazul în care Zelenski acceptă ultimatumul pe care i l-a adus Merkel după întrevederea ei cu Biden și după întâlnirea cu Putin”, a spus Muraev la postul de televiziune ”Naș”.

Fostul deputat a evocat existența unei ”decizii consolidate în privința Ucrainei”, determinată de neîndeplinirea de către Kiev a obligațiilor asumate pe linia rezolvării conflictului din estul țării. Muraev a subliniat că Ucraina nu a pus în practică, spre exemplu, acordurile adoptate la summitul liderilor țărilor din Formatul Normandia (Franța, Germania, Ucraina și Rusia, n.r.), din 2019, de la Paris.

”Dacă Zelenski acceptă ceea ce a convenit lumea în privința Ucrainei, decizia va fi implementată în timpul întâlnirii (președinților Ucrainei și Statelor Unite). Dacă va avea niște variante alternative, întrevederea nu va avea loc”, a subliniat politicianul.

Rambler amintește că purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat că președintele Statelor Unite, Joe Biden, îl va primi, săptămâna viitoare, pe liderul ucrainean, Vladimir Zelenski.

Potrivit celor anunțate anterior, întâlnirea este prevăzută pentru 31 august, ziua încheierii prezenței americane în Afganistan. Această suprapunere de evenimente a dat naștere la speculații privind o posibilă amânare a vizitei.

Anterior, fostul ambasador al Ucrainei în SUA, Valeri Cialîi, a declarat că Zelenski trebuie să-i explice lui Biden de ce Ucraina este importantă pentru Statele Unite.

 

 

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

7 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

8 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

10 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.