Hot News
De Ziua Internațională a Popoarelor Indigene, autoritățile ruse îi felicită pe toți cetățenii
28/08
Zaharova, despre presa ”independentă” finanțată din străinătate
29/08

Merkel, Putin și Biden: Ultimatum pentru Zelenski

Foto: discover24.ru

Fostul deputat în Rada Supremă (Parlamentul ucrainean, n.r) Evgheni Muraev (în imagine) a declarat că, în cadrul întrevederii sale cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a dat un ultimatum Kievului în legătură cu situația din Donbass, ultimatum ”convenit” dinainte cu liderul Rusiei și cu cel al Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, relatează agenția Rambler.

În opinia politicianului ucrainean, tocmai de consimțământul lui Zelenski pentru cerințele liderilor marilor puteri depinde dacă va avea sau nu loc vizita lui la Washington, scrie agenția RIA Novosti.

”Cred că întâlnirea va avea loc numai în cazul în care Zelenski acceptă ultimatumul pe care i l-a adus Merkel după întrevederea ei cu Biden și după întâlnirea cu Putin”, a spus Muraev la postul de televiziune ”Naș”.

Fostul deputat a evocat existența unei ”decizii consolidate în privința Ucrainei”, determinată de neîndeplinirea de către Kiev a obligațiilor asumate pe linia rezolvării conflictului din estul țării. Muraev a subliniat că Ucraina nu a pus în practică, spre exemplu, acordurile adoptate la summitul liderilor țărilor din Formatul Normandia (Franța, Germania, Ucraina și Rusia, n.r.), din 2019, de la Paris.

”Dacă Zelenski acceptă ceea ce a convenit lumea în privința Ucrainei, decizia va fi implementată în timpul întâlnirii (președinților Ucrainei și Statelor Unite). Dacă va avea niște variante alternative, întrevederea nu va avea loc”, a subliniat politicianul.

Rambler amintește că purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat că președintele Statelor Unite, Joe Biden, îl va primi, săptămâna viitoare, pe liderul ucrainean, Vladimir Zelenski.

Potrivit celor anunțate anterior, întâlnirea este prevăzută pentru 31 august, ziua încheierii prezenței americane în Afganistan. Această suprapunere de evenimente a dat naștere la speculații privind o posibilă amânare a vizitei.

Anterior, fostul ambasador al Ucrainei în SUA, Valeri Cialîi, a declarat că Zelenski trebuie să-i explice lui Biden de ce Ucraina este importantă pentru Statele Unite.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938653