Hot News
Rușii în România. Есть вопросы о выборах? Работает Информационно-справочный центр ЦИК России
28/08
Merkel, Putin și Biden: Ultimatum pentru Zelenski
29/08

De Ziua Internațională a Popoarelor Indigene, autoritățile ruse îi felicită pe toți cetățenii

Undeva, în Nordul Extrem.../ Foto: fadn.gov.ru

Pentru Federația Rusă, unde trăiesc 193 de popoare care vorbesc 277 de limbi și dialecte, Ziua Internațională a Popoarelor Indigene este o sărbătoare specială, subliniază șeful Agenției Federale pentru Problemele Naționalităților (FADN), Igor Barinov (în imagine), care transmite, din partea întregului colectiv al instituției pe care o conduce, cele mai sincere felicitări.

Foto: er-gosduma.ru

Potrivit spuselor sale, citate într-un comunicat postat pe site-ul FADN, ”din punct de vedere istoric, majoritatea popoarelor Rusiei s-au dezvoltat pe teritoriul țării noastre și și-au păstrat limba, cultura originală și tradițiile”.

În 32 de subiecte ale Federației Ruse trăiesc 47 de popoarele indigene puțin numeroase. În virtutea numărului lor, a specificului lor de așezare, a metodelor de autoaprovizionare, a modului lor tradițional de viață, ele se află într-o situație mai vulnerabilă comparativ cu ceilalți și beneficiază de drepturi suplimentare din partea statului.

Continuitatea generațiilor, cunoștințele tradiționale și armonia cu mediul înconjurător fac paleta de popoare a Rusiei una dintre cele mai expresive și identificabile din lume.

Ziua Popoarelor Indigene ale lumii este un motiv de mândrie a noastră, a tuturor, oferind, totodată, oportunitatea de a le mulțumi tuturor celor care contribuie la păstrarea diversității culturale, a moștenirii istorice și a unității Patriei noastre.

1 Comment

  1. Celebrarea Zilei Popoarelor Indigene reprezintă pași importanți atât către recunoașterea existenței colonizării, cât și către respectarea suveranității națiunilor băștinașe.
    Diferențe enorme între poporul rus și cel american, dacă ar fi să mă raportez la felul în care rasismul sistemic și colonizarea influențează nativii americani ținuți în rezervații ca pe niște ciudățenii. Yankeii n-au manifestat vreodată solidaritate față de cei cărora le-au invadat pământurile și le-au ucis familiile, din contră le-au restricționat baza terestră pe măsură ce populația lor a crescut, suprimându-le astfel sursele lor de hrană, cum ar fi plantele și vânatul.
    Nu-i mai trec în revistă pe palestinieni, care sunt constrânși de evreimea sionistă să supraviețuiască în spații din ce în ce mai mici și care sunt atacați frecvent pentru recoltarea măslinelor.
    Practic, asemenea tactici își au rădăcinile în obișnuințele coloniștilor de-a le distruge pământul, locuințele și culturile cu scopul de a-i slăbi și de a-i alunga pe indigeni.
    Până la urmă, aceste tipuri de conflicte nu demonstrează altceva decât o luptă continuă pentru putere și control.

    Felicitări FADN pentru inițiativa voastră!!! Iar mutrișoarele nevinovate din fotografie sunt senzaționale, sunt de-a dreptul minunate!!! Fiecare fețișoară exprimă o intensitate de trăiri, de procese sufletești, un amestec de candoare și puritate extraordinar!!! Într-adevăr, o poză reușită!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241