Hot News
Rușii în România: Кто, как и когда сможет проголосовать дистанционно на выборах в сентябре?
27/08
Zaharova, surprinsă de cât de bine știu SUA unde se află liderii ISIS, în Afganistan
28/08

Crimeea. Pușkov: Valoarea daunelor estimate de Ucraina, o ”cifră magică”

Senatorul și politologul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Pentru autoritățile ucrainene importantă este nu posibilitatea reală de a obține vreo compensație pentru pierderea Crimeii, ci însuși faptul de a prezenta Rusiei asemenea cereri, a apreciat senatorul rus Aleksei Pușkov, într-o postare pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

”Plafonul de imaginație a politicienilor ucraineni se epuizează cu cifra magică de 100 de miliarde de dolari: este într-atât de fascinantă, că în ochii lor nici nu trebuie justificată. La fel ca la Șura Balaganov, din ”Vițelul de aur” (romanul de Ilf și Petrov – n.r.), unde visul suprem a fost suma de 6400 de ruble”, a declarat el.

Parlamentarul a adăugat că, exact la fel, elita ucraineană se străduiește să obțină intrarea republicii în componența Uniunii Europene și a NATO, fără să se gândească la ce va urma după aceea.

”De ce Grecia, în componența UE fiind, a intrat în faliment, de ce Marea Britanie a plecat de acolo, la ce o așteaptă, pe Uniunea Europeană, după colț, cum se va descurca cu valurile de refugiați – toate aceste serioase chestiuni se află dincolo de orizontul de gândire al acestei pseudo-elite. ”Lăsați-o pe Dunika în Europa!” (Dunika este un nume comun, simbolizînd incultura și lipsa de educație – n.r.), a scris Pușkov în comentariul său.

Anterior, s-a anunțat că premierul Ucrainei, Denis Șmîgal, a făcut calculul, conform căruia volumul pagubelor suferite de Ucraina din cauza pierderii Crimeii ar putea depăși, potențial vorbind, 100 de miliarde de dolari.

 

1 Comment

  1. 🙂 Important este să nu treacă Zelenski granița (precum Ostap Bender) cu cei 100 de miliarde de dolari!!! Nu de alta, dar nu-i mai îmbogățește pe grănicerii români, care nu mai există din 1998, ci pe Poliția de Frontieră, care la rându-i e obligată să „cotizeze” mai sus de șefii instituției. Și uite așa, Cîțu și ceilalți măscărici se vor vedea atât participanți la un summit rusofob cât și remunerați regește pentru prezență!!! 🙂

    Sunt de părere, că răspunsul Rusiei la această provocare UE-SUA-Ucraina ar putea fi încercarea încheierii unui „pact de neagresiune” cu Polonia în zonele lor de frontieră comune – Belarus și Ucraina – în paralel cu gestionarea mai eficientă a „concurenței sale prietenoase” cu Turcia. Polonezii par mai pragmatici și vor să se concentreze ceva mai mult pe apărarea lor împotriva războiului hibrid comun SUA-Germania, conflict apărut din cauza conducerii lor conservator-naționaliste, lucru pe care îl pot face doar prin înghețarea disputei și concurenței sale aprinse cu Federația Rusă.

    În ceea ce privește soluționarea dilemei turcești, Vladimir Putin ar putea s-o rezolve, împreună cu Recep Erdogan, prin înființarea unei platforme în vederea reglementării tuturor interacțiunilor dintre „universul” rus și cel turc.

    Posibilul refuz al Poloniei și-al Turciei de-a explora viabilitatea acestor propuneri venite din partea Rusiei ar transmite un semnal clar la Kremlin, că Rusia trebuie să-și apere mai asertiv interesele în aceste „sfere de influență” parțial suprapuse, care converg toate asupra Ucrainei, inclusiv prin intermediul pârghiilor sale la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

    Sunt doar niște idei, nu știu însă cât de funcționale pot fi, dar cu siguranță ar destabiliza și mai mult Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979746