”Avem relații bune cu Rusia și avem contacte de multă vreme. De nenumărate ori la Moscova s-au desfășurat întâlniri. Apreciem poziția neutră a Rusiei în privința Afganistanului”, a declarat Naim.
El a spus că ”Rusia nu s-a amestecat în treburile interne ale Afganistanului și aceasta este o poziție pozitivă”.
”Sperăm că, pe viitor, relațiile noastre se vor extinde și se vor consolida. Rusia este o mare putere și vecinul nostru apropiat”. Având în vedere rolul pozitiv al Rusiei, a adăugat oficialul, ne adresăm Moscovei cu rugămintea ”de a acorda ajutor poporului afgan, care a avut de suferit din cauza numeroaselor războaie distrugătoare”.
Într-o recentă declarația, ambasadorul Rusiei în Afganistan, Dmitri Jirnov, a declarat că misiunea diplomatică a Rusiei la Kabul a luat măsuri de întărire a securității și va continua să lucreze în regim obișnuit.
În Europa, crește sprijinul acordat partidelor care se pronunță pentru încheierea conflictului ucrainean și vorbesc…
Zahar Prilepin a fost desemnat scriitorul anului 2024 de VȚIOM, conform unui nou studiu elaborat…
Armenia nu va putea fi simultan membră a două organizații ce reglementează relații comerciale. Este…
Autoritățile americane au recunoscut că livrările de arme către Ucraina nu au putut să răstoarne…
Pentru Forțele Armate ale Ucrainei, prima săptămână a anului a fost cea mai proastă perioadă…
Rușii și străinii au efectuat un număr record de deplasări turistice prin Federația Rusă: 80…
This website uses cookies.
View Comments
Asemenea declarații demonstrează că talibanii absorb rapid lecțiile esențiale de PR și mass-media de la Moscova și Beijing, demolând, prin intermediul lor, cu îndemânare și dintr-o singură mișcare, toată isteria furioasă a occidentalilor. Următorul pas ar fi să evidențieze prin probe întreaga mascaradă ipocrită a SUA în ceea ce privește „atacurile” din 11 septembrie 2001, după care eticheta de „organizație teroristă” va dispărea, iar talibanii, ca mișcare politică, vor fi pe deplin legitimați. Totul conduce către concluzia, că Moscova și Beijing gestionează meticulos inserția talibanilor în geopolitica regională și globală, că stăpânesc etapele întregului proces, punând în aplicare acel consens la care s-a ajuns după seria de reuniuni ministeriale și de lideri. Părerea mea este, că atât Rusia cât și China știu că occidentalii folosesc tactici de război hibrid, pentru a discredita și destabiliza un guvern afgan care nici măcar nu este format și nici măcar nu a început să lucreze. Dar ceea ce contează cu adevărat, este că ambele națiuni cultivă legături de reciprocitate în interiorul dialogului diplomatic cu talibanii. Aș zice că e crucial să ne amintim, că Rusia adăpostește 20 de milioane de musulmani, iar China cel puțin 35 de milioane, că aceste două țări sunt cel mai îndreptățite ca să sprijine imensul proiect de reconstrucție afgană, precum și reintegrarea deplină a Afganistanului în Eurasia.
Un like.