Noi nu suntem din categoria ”nu avem încredere sau avem încredere. Să vedem ce vor face”, a răspuns diplomatul întrebat fiind dacă Moscova are încredere în talibani. Reprezentantul permanent a declarat, de asemenea, că problema necesității unor acțiuni suplimentare din partea Consiliului de Securitate al ONU este încă deschisă. ”Să vedem cum vor evolua evenimentele”, a adăugat Nebenzia.
Într-o intervenție anterioară în Consiliul de Securitate al ONU, Nebenzia a subliniat că Moscova continuă să fie îngrijorată de amenințarea teroristă care persistă, dar și de situația umanitară din Afganistan. El a atras atenția asupra faptului că fluxul de refugiați din țară prezintă riscul ca în țările care primesc migranți să se infiltreze rebeli care se dau drept refugiați.
Vasili Nebenzia a confirmat că Rusia este interesată de o soluționare pe cale pașnică a situației, de stabilizarea acesteia, dar și de redresarea post-conflictuală a Afganistanului.
Zahar Prilepin a fost desemnat scriitorul anului 2024 de VȚIOM, conform unui nou studiu elaborat…
Armenia nu va putea fi simultan membră a două organizații ce reglementează relații comerciale. Este…
Autoritățile americane au recunoscut că livrările de arme către Ucraina nu au putut să răstoarne…
Pentru Forțele Armate ale Ucrainei, prima săptămână a anului a fost cea mai proastă perioadă…
Rușii și străinii au efectuat un număr record de deplasări turistice prin Federația Rusă: 80…
Ministerul rus al Apărării a anunțat pierderile înregistrate de armata Ucrainei din momentul invadării Regiunii…
This website uses cookies.
View Comments
Ca urmare a faptului, că trezoreria îngheață activele, talibanii trebuie să implementeze controale de capital și să limiteze tranzacțiile în dolari, deoarece moneda se va deprecia și inflația va crește, toate aceste aspecte afectându-i pe cei săraci, pe măsură ce prețurile la alimente vor exploda. În curând, dacă nu se vor lua măsuri corespunzătoare, accesul la bani va deveni o problemă serioasă, deoarece economia afgană va intra acum într-un declin destul de accentuat.
Și totuși, cea mai bună mișcare a talibanilor - în momentul de față - ar fi de a forma un guvern provizoriu, în care aceștia nu dețin (în mod deschis) figura centrală. Cartea de vizită a guvernului ar trebui să fie una cunoscută la nivel internațional, iar acest lucru s-ar putea realiza, probabil, prin intermediul fostului președinte Hamid Karzai care nu mai reprezintă unealta americană. În cabinetul provizoriu, talibanii ar trebui să ia doar câteva poziții, de exemplu în calitate de miniștri ai educației, culturii, securității și apărării și să lase locurile mai vizibile la nivel internațional altor oameni.
Cu un guvern temporar instalat și acceptat la nivel internațional, o Loya Jirga, adică o adunare legală care urmează tradițiile paștunilor, s-ar crea o nouă constituție bazată pe cea monarhică din 1964. Având un cadru legislativ implementat, s-ar putea trece la reconstrucția Afganistanului după „tăvălugul” americanilor.
Prin urmare, da, Vasili Nebenzia are dreptate, rușii n-au altceva de făcut decât să aștepte, să urmărească desfășurarea evenimentelor și să consilieze, atunci când li se solicită sprijinul.