Hot News
Rușii în România: Определен порядок размещения партий в бюллетене на выборах депутатов Госдумы. Какая партия будет первой в избирательном бюллетене? 
17/08
Ianukovici, despre cea mai mare greșeală a Ucrainei din ultimii 30 de ani
18/08

Lavrov a numit situația din Afganistan, după retragerea SUA, drept un colaps

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: MAE Rus

Ministrul Rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit situația din Afganistan drept un colaps, după ce SUA și NATO l-au părăsit. Vorbind la Universitatea Federală Baltică ”Immanuel Kant”, Lavrov a subliniat că este nevoie de o cooperare între Federația Rusă și UE pe diferite probleme.

”Este nevoie de o muncă comună pentru a ajuta la rezolvarea numeroaselor crize și conflicte regionale care rămân în lume. Și acest lucru s-a manifestat din nou foarte, foarte clar pe fondul prăbușirii situației din Afganistan după retragerea pripită a Statelor Unite și a NATO de acolo”, a spus Lavrov, comentând situația din Afganistan, pentru prima dată, după ajungerea talibanilor la putere în această țară.

Amintim că talibanii au capturat cea mai mare parte a teritoriului Afganistanului și au declarat sfârșitul războiului din țară. Aceștia au anunțat, de asemenea, o amnistie generală pentru foști oficiali guvernamentali și au solicitat tuturor funcționarilor publici afgani să se întoarcă la muncă.

Biroul politic al mișcării a declarat că talibanii nu au planuri de monopolizare a puterii. S-a menționat că talibanii vor să formeze un guvern islamic incluziv în republică.

 

 

 

 

1 Comment

  1. Nu pot să nu constat umorul viu, colorat, plastic al rușilor!!! Îl citez pe mirobolantul ministru de externe Serghei Lavrov: „este nevoie de o cooperare între Federația Rusă și UE pe diferite probleme”. Ha, ha! Desigur, unul suprarealist, și totuși umor. Adică, un actor geopolitic major, o putere a puterilor, un strateg al strategilor … Parlamentul European va fi solicitat de către partea rusă în vederea colaborării în problema afgană cu același „profesionalism” nemaivăzut și nemaiîntâlnit ca-n cazul Ucrainei??? Mai ales după ce „strategia” sa a funcționat atât de bine în Ucraina!!! 🙂 Să fi rezonat atât de bine vorbele Victoriei Nuland („fuck the EU”), peste ani și ani, astfel încât să se dovedească absolut rezonabile în momentul de față, mai ales în ceea ce privește Afganistanul??? 🙂 Pentru că dacă a existat vreodată vreo organizație, care s-ar dovedi cea mai inutilă și mai irelevantă pentru orice conlucrare serioasă în toate situațiile de amploare, ca și-n geopolitica aplicată, atunci UE reprezintă exemplul perfect!!! Refuz să cred că maestrul Lavrov nu cunoaște realitatea: colecția de perdanți, din alcătuirea conglomeratului neputincios numit UE, NU pot dezvolta altceva decât politici suicidare și, prin definiție, politici de omucidere. La ce fel de consens ar ajunge Rusia cu măscăricii europeni???
    De fapt, umorul chiar e necesar câteodată! Mai ales când butoiul cu pulbere așteaptă scânteia… Nu este nimic mai amuzant decât să urmăresc un chihuahua prichindel (UE), care încearcă să se afirme în compania urșilor grizzly (membrii marcanți ai administrației de la Kremlin). Da, cu siguranță, apreciez teribil finețea intelectuală și umoristică a inegalabilului Serghei Lavrov!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376