Hot News
Corneliu Vlad: Revanșa pașnică a Rusiei în Afganistan
17/08
Rușii în România: Определен порядок размещения партий в бюллетене на выборах депутатов Госдумы. Какая партия будет первой в избирательном бюллетене? 
17/08

Alegeri. Buletinul de vot. A fost aprobată ordinea de înscriere a partidelor

16 august. Comisia Electorală Centrală, în timpul tragerii la sorți/ Foto: RIA Novosti

Comisia Electorală Centrală a Rusiei a aprobat ordinea de înscriere, în buletinele de vot, a numelor și emblemelor partidelor politice pentru circumscripția federală electorală, în vederea alegerilor pentru Duma de Stat, informează agenția TASS.

Conform rezultatelor tragerii la sorți, primele trei poziții din buletin sunt ocupate de KPRF (Partidul Comunist, n.r.), Partidul Verzilor și LDPR (Partidul Liberal-Democrat, n.r.). Pe locul patru a fost plasat partidul Oameni Noi, urmat de Rusia Unită. La numărul șase din buletinul de vot figurează Rusia Justă – Patrioții – Pentru Adevăr, la șapte va fi trecut partidul Iabloko. Mai departe vin, în ordine: Partidul Creșterii, Partidul Rus pentru Libertate și Dreptate, Comuniștii Rusiei. Numerele de la 10 la 14 au fost ocupate, în ordine, de partidele Platforma Civică, Alternativa Verde, Patria Mamă și Partidul Pensionarilor.

”Multe partide acordă, desigur, o mare importanță locului ce le revine în buletinul de vot. Deși, după părerea noastră, rezultatele alegerilor depind de activitatea pe care fiecare partid, fiecare candidat o desfășoară atât în perioada dintre alegeri, cât și pe parcursul campaniei electorale”, a declarat președintele ȚIK, Ella Pamfilova.

”La rândul nostru, facem tot posibilul pentru ca rezultatul să reflecte în mod absolut voința exprimată de cetățenii noștri, pentru ca nimeni să nu se îndoiască de corectitudinea lui”, a subliniat ea. Pamfilova a cerut reprezentanților partidelor să pregătească observatori, astfel încât să fie prezenți ”la toate secțiile de votare”.

Tragerea la sorți

Conform rezultatelor tragerii la sorți, KPRF a primit posibilitatea de a extrage primul o bilă din tamburul loteriei. Misiunea i-a reveni secretarului Comitetului Central al Partidului Comunist al Federației Ruse, Aleksandr Iușcenko: el a tras bila cu numărul 1.

”Rusia Unită” l-a delegat pentru această operațiune pe secretarul consiliului general al partidului, Andrei Turciak. El a tras bila cu numărul 5.

Potrivit lui Turciak, numărul cinci în buletin simbolizează grupul de cinci candidați federali ai Rusiei Unite pentru alegeri, reprezentat de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, șeful MAE rus, Serghei Lavrov, de medicul șef al spitalului nr. 40 din Kommunarka, Denis Proțenko, de copreședintei Frontului Popular Național, Elena Șmeliova și de Avocatul Copilului, Anna Kuznețova.

”Pentru noi, cifra din buletinul de vot nu este principială, deoarece alegătorul nostru votează pentru partidul nostru în mod conștient; votează pentru programul cu care mergem în alegeri, pentru propunerile de dezvoltare a țării noastre. Votează pentru trei principii fundamentale cu care noi mergem în alegeri – apărare, grijă și bunăstare pentru cetățenii noștri. Am nimerit exact pe cinci. Dorim o luptă curată și cinstită”, a spus Turciak jurnaliștilor.

Pentru Partidul Pensionarilor, bila din urnă a fost extrasă de președintele consiliului central al partidului, Andrei Șirokov. El a fost ultimul participant la tragerea la sorți, extrăgând bila cu numărul 14.

Comentând aceste rezultate, președintele Consiliului central al partidului, Vladimir Burakov, a menționat că numărul din buletin nu are mare importanță. ”Indiferent de locul în care ne-am afla pe buletin, poporul va alege acel partid care-i este mai aproape. Dorința puternică a unor partide de a se plasa pe primele rânduri este o manevră populistă pentru a atrage atenția asupra lor”, a spus el.

La rândul său, vicepreședintele partidului, Vladimir Vorojțov, a apreciat că ultimul număr pe buletinul de vot poate juca, la alegeri, rolul rubricii ”împotriva tururor”. ”Partidul pensionarilor este partidul împotriva tuturor, dar pentru un viitor decent”, a spus el.

Alegerile pentru Duma de Stat au fost programate pentru 19 septembrie 2021, zi unică de vot. Ele se vor desfășura pe durata a trei zile – 17, 18 și 19 septembrie. Concomient cu alegerile pentru Camera Inferioară, în ziua unică de vot, ar uma să aibă loc alegeri directe pentru șefia a nouă subiecți ai Rusiei și 39 de parlamente regionale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376