”Trump îl acuză pe Biden pentru eșecul din Afganistan. Dar acolo au eșuat și Bush jr, și Obama, ba chiar și Trump. Biden nu a făcut decât să oficializeze eșecul prin decizia de retragere totală a trupelor armate, finalizând, astfel, planul propus și început și de predecesorii lui”, a scris politicianul rus pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Telegram.
În opinia sa, nu este vorba despre greșelile unuia sau a altuia dintre președinții SUA, ci despre un proces mult mai profund și ireversibil. Un proces definit de senatorul rus drept ”eroziunea hegemoniei americane”.
Lenta.ru menționează că, într-o declarație anterioară, Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, de faptul că talibanii și-au pierdut respectul pentru Statele Unite deoarece noua administrație americană nu a respectat planul predecesorilor. Potrivit politicianului, Biden a fugit din Afganistan în loc să urmeze strategia care i-a fost predată și menită să apere viața oamenilor. El a declarat, de asemenea, că este un eșec total, ce reprezintă incompetența și inconsecvența politice de care dă dovadă actualul lider de la Casa Albă.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Senatorul Aleksei Pușkov are perfectă dreptate! Evenimentele din Kabul de astăzi demonstrează neîndoielnic, că lumea occidentală condusă de SUA reprezintă un mare eșec. Și nu numai unul militar, ci și unul combinat cu o multitudine de alte înfrângeri economice, științifice, culturale și morale, ceea ce evidențiază (de parcă ar mai fi fost nevoie) că America a fost într-o mare măsură o superputere accidentală. O superputere care n-a înțeles niciodată, că există mereu o relație complexă între politica internă și externă, care n-a dezvoltat nici o viziune coerentă asupra puterii militare și a aplicării acesteia. SUA (în stupizenia lor) au înmânat victoria fanaticilor islamiști, încurajându-i în același mod în care au aprins flăcările islamului politic în anii 1980, ajutând astfel la formarea forței care este radical anti-civilizațională în esența sa.
Spre deosebire de sindromul post-Vietnam (pe care l-am tot observat vehiculat prin presă) pierderea americanilor în Afganistan nu a fost susținută - așa cum s-a întâmplat între anii 1965-1975, de alte superputeri militare vietnameze destul de avansate și de oameni vietnamezi - de militari și populația afgană, așadar, de această dată yankeii fiind învinși de către cele mai primitive forțe conduse de cea mai retrogradă ideologie.
Dacă mă gândesc și la motivele pentru care s-au schimbat politicile talibane, astfel încât membrii grupării să nu lupte pentru Kabul și să aranjeze un transfer non-violent de putere, oferind inclusiv amnistie tuturor lucrătorilor guvernamentali și militari, atunci nu-i greu să constat nu numai prăbușirea hegemoniei americane, dar și să remarc recentele exerciții militare coordonate, integrate, ruso-chineze, precum și faptul că armata rusă se mută la granița cu Tadjikistan și Uzbekistan, toate acestea combinate cu luni de discuții diplomatice între Rusia și China cu rolul de-a-i convinge că există o cale mai bună spre putere și recunoaștere, de către comunitatea internațională. Sunt de părere că talibanii i-au luat în seamă pe maeștrii eurasiatici, care le vor aduce securitate și dezvoltare, dacă primele zile ale conducerii lor sunt înțelepte. E limpede, că nu au prieteni, dar că în curând vor avea parteneri, doi parteneri foarte mari și asta a meritat să le schimbe optica asupra evenimentelor.
Aș mai zice că un alt mare pierzător în regiune este inclusiv NATO; acolo, alături de SUA, au bombardat, au ucis, au distrus și au adăugat un mare și spectaculos ZERO la campania militară vreme de 20 de ani. Or învăța vasalii SUA vreo lecție din toate acestea? S-or fi dumirit la cât sunt de bune „alianțele” și la cât cântăresc ele? Iar aici mă refer inclusiv la România... Ha, ha!!! NATO - incapabil să învingă 75.000 de bărbați slab înarmați și încălțați doar cu sandale. Vai mama noastră!!!
Și fiindcă istoria se repetă, este imposibil să nu ne amintim de prăbușirea URSS-ului după 2 ani de la retragerea din Afganistan. Acum le-a venit rândul celor care au contribuit cu vârf și îndesat la „dinamitarea” Uniunii Sovietice și care n-au renunțat nici la ora actuală să submineze prin toate mijloacele Federația Rusă și poporul rus. De urmărit, cu extrem de mare atenție, dinspre ce parte vor căpăta împingerea definitivă în prăpastie și către coșul de gunoi al istoriei. Pariez, că NU Rusia va fi personajul principal în distrugerea absolută și categorică a acestora!!!
Doamna, cred ca nu am mai citit niciodată o analiza atât de bună. Mi-a plăcut cum i-ati numit: yankei. Ei au distrus toată lumea. Dacă mai stam mult cu dulapul în fruntea tarii, nu cred ca o sa se mai poată repara ceva. Nici nu îmi mai amintesc de cand nu am mai văzut atâtea știri despre sute de soferi drogati. Nu știu, sincer, cum or face fata polițiștii.
Avem multe televiziuni care promovează subcultura, impostura, prost-gustul, manele. Și promovarea au facut-o și artiștii, oamenii "de cultura".
Am văzut adolescenți care utilizează un limbaj licențios cum rar mi-a fost dat sa aud. Stau pe la scările altor blocuri și vorbesc. Cu aceste generații nu vom avea niciun viitor.
Vă mulțumesc pentru aprecieri!
Doamnă, România NU mai are șanse de redresare! Și-o afirm cu durere în suflet, fără vreun strop de pesimism, ci doar gândind pragmatic. Vinovați suntem și noi, cetățenii, prin lipsa noastră de reacție, prin nepăsarea noastră, prin abulia noastră, dar culpabilitatea imensă cade în sarcina cozilor de topor autohtone și-a păpușarilor din spatele lor. Chiar dacă dulapul va fi lăsat pe viață președintele coloniei, deși nu cred că vom rămâne nedivizați până atunci, sau neasimilați altora, națiunea asta va fi distrusă de așa manieră încât nu va mai rămâne piatră pe piatră. Indiferent de contrariul susținut de către unii dintre „naționaliștii” mai vocali, care apar în spațiul public!!!
Cât despre partide (AUR) ori personaje (Diana Șoșoacă) ce urlă și mimează c-ar urmări (de patrioți ce sunt) refacerea României, eu, personal, nu mi-aș face iluzii... Toți reprezintă așa-numitele balamale sau partide/ori reprezentanți ai partidelor de nișă formați în „laboratoarele”/pepinierele numeroaselor servicii de intelligence (știute și neștiute) care activează pe teritoriul țărișoarei acesteia.
Ce sume imense vor fi plătite de statul român, ca să poată elimina corporațiile de pe teritoriul său? De unde bani pentru refacerea industriei și agriculturii, pentru refacerea învățământului și-al sistemului sanitar? Ce mai avem noi, ca țară, de oferit altora ca să ne ajute? Ce credibilitate în plan extern mai avem noi, după atâtea trădări și gafe diplomatice? Iar întrebările, ca și gândurile, curg...
În situația de față, cu împrejurările create de yankei în Afganistan, ca româncă neînregimentată ideologic și cu credința doar în Bunul Dumnezeu, nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva vom fi asaltați de refugiați, dacă nu vom ajunge focar de instabilitate și / sau terorism internațional, știut fiind faptul că America acționează STRICT funcție de propriul interes, dacă nu există posibilitatea ca evenimentele actuale să favorizeze și mai mult globalismul acesta nenorocit care tinde să se instaleze în grabă mare și care va conduce la dispariția definitivă, pe lângă alte nenorociri, a superficialei normalități de care am beneficiat cu toții până acum; nu pot să nu-mi pun întrebări cu privire la imensele resurse minerale de litiu și pământuri rare, esențiale în continuarea politicii verzi- o altă găselniță a unor psihopați dornici de înavuțire nelimitată, știind că cine le va controla va avea un cuvânt greu de spus în balanța de putere la nivel global, prin urmare norii nu-s nicidecum trandafirii deasupra capului tuturor, avem de ce și mai ales pentru ce să ne îngrijorăm. După ce că ne-au pauperizat la extrem, ne-au distrus și aproape că ne-au șters de pe harta lumii, chiar nu mai văd rostl altora mai perfide și mai odioase.
Referitor la adolescenți, ce-aș putea spune pentru a evita să-i insult pe părinții posesori de odrasle tinere și neliniștite??? :) Limbajul suburban și comportamentul deșănțat sunt apanajul DOAR al educației, al educației de acasă, din sânul familiei, abia apoi al aceleia de pe băncile școlii. Când familia în sensul ei firesc este pe cale de dispariție, sufocată fiind de progresismul LGBTQ+, iar învățământul suportă în 32 de ani peste 20 de reforme, adică se tot „îndreaptă” și se tot „îmbunătățește” până n-a mai rămas nimic de capul lui, când se evită cu obstinație studiul individual (având în vedere că școala nu mai are capacitate de instruire) atunci avem nulitățile pe care le-ați amintit, FĂRĂ a generaliza, însă. Pentru că NU sunt toți la fel.
Viitorul pare sumbru, e adevărat! Plin de performeri ai ușii din dos, culeși din dosarul de exmatriculați ai vieții. Rămâne mereu, în orice bilanț, un minus pe care vrem să-l eradicăm, un plus pe care-l dorim anexat. Palpăm și „moșim” viitorul prin căutare și evident, căutăm toată viața și mereu altceva și, de fapt, trăim atâta timp cât mai căutăm.