Oponenții occidentali ai Rusiei intenționează să organizeze demersuri în apropierea instituțiilor diplomatice ruse din străinătate, cu ajutorul cetățenilor vorbitori de limbă rusă, pentru a discredita viitoarele alegeri parlamentare din septembrie și campania electorală în ansamblu, a declarat, pentru TASS, șeful Comisiei temporare a Consiliului Federației pentru protecția suveranității statului și prevenirea interferenței în afacerile interne ale Federației Ruse, Andrei Klimov.
„Se plănuiește [în timpul campaniei electorale] folosirea foarte activă a vorbitorilor de limbă rusă din străinătate. Punctez că nu este vorba despre cetățeni ruși, ci cei care vorbesc limba rusă – pot fi din țări foarte diferite. Aceștia ar urma să fie folosiți pentru a organiza diverse tipuri de demersuri în apropierea instituțiilor noastre diplomatice, în primul rând în Europa și, eventual, în Statele Unite”, a spus senatorul.
Klimov a mai adăugat că scopul adversarilor occidentali este de a „imita revoltă față de desfășurarea campaniei electorale și rezultatele acesteia”.
Potrivit șefului Comisiei pentru neintervenție a Consiliului Federației, această campanie electorală, ca și cea anterioară, „se caracterizează, de asemenea, prin încercări pe scară largă și destul de agresive de a discredita alegerile rusești, de către o serie de organizații occidentale și pro-occidentale”.
Noua procedură de înregistrare video
Potrivit lui Klimov, noua procedură de utilizare a supravegherii video la secțiile de votare, conform căreia accesul la aceasta va fi oferit doar participanților la campanie, este legată de intenția adversarilor occidentali de a fabrica încălcări inexistente ale procesului electoral, cu ajutorul inteligenței artificiale și de a le reproduce.
„Ei [oponenții occidentali ai Rusiei] au vrut (dar nu a funcționat) să folosească deschiderea noastră – faptul că am avut o înregistrare video publică a procesului de votare în campaniile anterioare. Știind că vor fabrica încălcări inexistente ale legii, cu ajutorul inteligenței artificiale și apoi vor reproduce toate acestea, am schimbat regulile – accesul la aceste informații video va fi oferit doar participanților direcți la campanie, partide și candidați individuali”, a spus senatorul.
El a subliniat că înregistrarea video a procesului de votare este folosită la o asemenea scară în Rusia, „ca în nicio altă țară din lume”. „Și nu are sens să ne reproșăm că am corectat regulile de lucru privitor la înregistrarea video. Lăsați-i să facă ceva similar acasă la ei, mai întâi”, a menționat șeful Comisiei temporare a Consiliului Federației.
În cadrul unei ședințe din 14 iulie, Comisia Electorală centrală (ȚIK) din Rusia a aprobat procedura de utilizare a supravegherii video la secțiile de votare în timpul viitoarelor alegeri ale deputaților Dumei de Stat. Aproximativ 50 000 de secții de votare vor fi echipate cu camere video. Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Nikolai Bulaev, a raportat anterior că difuzarea video de la secțiile de votare va fi disponibilă tuturor participanților la procesul electoral – „candidați, candidați cu mandat unic și partide participante”, precum și în 86 de centre publice de monitorizare, unde poate fi localizată orice persoană interesată. La rândul său, șeful ȚIK, Ella Pamfilova, a explicat că fiecare partid va avea un cod de acces (la nivel federal și în fiecare regiune).
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.