Hot News
Cursuri de limba rusă pentru începători
11/08
Pușkov, despre numirea trimisului special al SUA pentru ”Nord Stream-2”
12/08

Șoigu a spus care este cea mai mare amenințare internă în Rusia

Serghei Șoigu, Ministrul Apărării al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, este de părere că acțiuni de scindare a societății reprezintă cea mai cumplită amenințare internă, relatează agenția RIA Novosti. 

”Amenințările externe sunt clare. Când suntem amenințați, știm cine amenință, cu ce ne amenință, știm cum sunt înarmați, știm cum să le facem față, știm cum să luptăm împotriva lor”, a explicat Șoigu. 

Potrivit spuselor sale, cel mai mare pericol pentru orice țară îl reprezintă destrămarea societății. ”În ultimul timp sau, mai precis, în ultimele decenii devine sau a devenit deja cel mai mare pericol pentru orice țară. Este pericolul intern. Și toate acestea pentru că, treptat, societatea din interiorul țării se destramă”, a precizat el. 

Anterior, Șoigu a declarat că, la Riga, Tallin și Varșovia, au fost create centre de propagandă, unde sunt instruiți inclusiv ruși să desfășoare activități informaționale subversive în patria lor. El a explicat că acolo sunt urmărite informațiile pe internet, sunt identificați cei ”care nu scriu niciodată de bine” și care sunt invitați să lucreze pe bani.

Ce spun experții

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, vorbind despre amenințarea decăderii interne a societății, a avut în vedere încercări ale diferitelor forțe de a-i împărți pe ruși și de a-i priva de mândrie pentru patria lor, cred experții intervievați de Gazeta.Ru.

„Se pare că ministrul a avut în vedere opoziția marginală, care introduce o scindare în societate și pune diferite categorii de cetățeni una împotriva celeilalte pentru propriile lor obiective meschine. În același timp, pentru a-și atinge scopurile, liderii opoziției marginale nu disprețuiesc nici calomnia (de exemplu, cerând, anticipat, recunoașterea alegerilor din Rusia ca nedemocratice și nelegitime), nici chiar legături cu structuri străine apropiate serviciilor de informații occidentale”, a declarat doctorul, profesor la Universitatea de Stat din Moscova, membru al Consiliului Științific de pe lângă Consiliul de Securitate al Federației Ruse, Andrei Manoilo.

La rândul său, profesorul Universității Financiare de pe lângă guvernul Rusiei, Oleg Matveicev, a subliniat: „Ideea principală este aceasta – tot ceea ce ține de capacitatea de apărare a Federației Ruse nu ridică nicio întrebare nici la nivel de președinte, nici la nivel de guvern. Ministrul a dezvoltat această teză în detaliu în discursul său: a ilustrat cât de mult și ce se face, a vorbit despre ritmul înarmării, care sunt ultimele dezvoltări, acum, ce se pune în funcțiune, ce se finalizează. Dar teza sa principală a fost că amenințarea cea mai periculoasă nu vine de la un inamic extern, care, desigur, este puternic și periculos, dar nu poate face nimic, ci din decăderea internă a societății”.

Potrivit acestuia, opoziția, protestele și o serie de alte fenomene care „lucrează pentru inamicul extern” reprezintă o amenințare reală.

„Aceasta este teza care trebuie exprimată acum, pentru că a reapărut o situație, care s-a întâmplat deja de mai multe ori în istorie. Rusia poate fi învinsă doar de rușii înșiși – din interiorul lor. Prin urmare, activitatea tuturor forțelor occidentale vizează coruperea societății noastre din interior. Pentru a nu exista patriotism, pentru a nu exista acei piloni de care râd dușmanii noștri. Dar aceștia sunt valorile morale care l-u ajutat pe poporul să supraviețuiască de milenii ”, a remarcat expertul.

Oleg Matveicev spune că falsificarea istoriei, dezbinarea copiilor și a părinților, lipsa mândriei pentru actele eroice ale predecedorilor, ura față de propria lor țară și dorința de a o părăsi sunt tocmai semne ale decăderii societății.

„Acesta este principalul pericol. Șoigu nu este responsabil pentru ea, dar el este un simbol al capacității de apărare a țării noastre și este îngrijorat de viitorul acesteia. Este întotdeauna neplăcut atunci când îți faci partea din munca, iar celălalt nu-și face cea a lui”, a conchis profesorul.

1 Comment

  1. Personal, văd lucrurile puțin mai optimist, deși nefiind cetățean rus poate că n-ar trebui să mă pronunț. Și totuși, singurul lucru care contează cu adevărat este acesta: în ciuda tuturor problemelor obiective și subiective ale Rusiei, în ciuda unei reforme a pensiilor pe scară largă nepopulară, în ciuda tuturor sancțiunilor occidentale și în ciuda pandemiei, Vladimir Putin are încă o poziție solidă, exact ca o stâncă, deoarece deține sprijinul covârșitor al poporului rus. Apoi, au fost adoptate multe legi și reglementări noi care, în esență, au „blocat” multe „găuri politice” în legislația rusă, ce permiteau organizațiilor anglo-americane să aibă o mare influență în Rusia. Ca urmare a acestor reforme, a devenit mult mai dificil pentru ONG-urile din Vest să influențeze scena politică rusă. Pe de altă parte, serviciile de securitate internă din Rusia au cunoscut o revigorare majoră sub Putin și acum nu numai că sunt mai puternice decât în ​​trecut, dar sunt mult mai bine organizate pentru a face față diferitelor subversiuni. De asemenea, forțele armate au o structură compactă și o mare coeziune în spatele lui Șoigu și al lui Putin. Dacă în anii *90 Rusia era practic lipsită de apărare, astăzi este o piuliță foarte dură și greu de rupt pentru operațiunile de subversiune occidentală / PSYOP.

    Dar Vladimir Putin încă nu i-a îndepărtat pe toți cei care aparțin celei de-a V-a Coloane (admiratorii Washingtonului) de la putere. Da, a renunțat la Medvedev, dar alții (Nabiulina, Siluanov etc.) sunt încă acolo. Mai există o Nomenklatura (în stil sovietic) în Federația Rusă, care nu decide soarta națiunii în ansamblul ei, dar are o influență majoră în sectorul financiar. Adevărul este, că băncile rusești sunt foarte puternice și că, în acest moment, ele îl susțin pe Putin doar doar pentru că el le sprijină. Dacă liderul rus ar decide să urmeze sfatul lui Glaziev spre exemplu și al susținătorilor săi, bancherii ruși ar reacționa cu un război total împotriva președintelui. În opinia mea, din această zonă pericolul este mult mai mare, decât dinspre efectele dezbinării copiilor și ale părinților, sau din consecința falsificării istoriei. NU consider NATO sau SUA drept amenințări militare credibile pentru națiunea rusă, cu excepția cazului în care decid să folosească arme nucleare, moment în care atât Rusia, cât și Occidentul vor suferi teribil. Dar chiar și în acest scenariu, Rusia ar prevala, știut fiind faptul că are un avantaj de 10-15 ani față de SUA atât în ​​tehnologiile nucleare civile, cât și militare, iar societatea rusă este o adevărată supraviețuitoare. Însă, pericolul real pentru Putin și pentru cei care împărtășesc opiniile sale este opoziția internă, așa-numita Coloană VI-a neocomunistă, mult mai periculoasă pentru viitorul Rusiei decât Coloana a V-a constituită din admiratori ai lumii occidentale. Dar, chiar și cu acest tip de opoziție, eu tot sunt de părere că este imposibilă o lovitură de stat în Federația Rusă. Tocmai ce-am explicat motivele mai sus, în comentariul meu. Chiar dacă ar fi neutralizată puterea combinată a forțelor armate și a serviciilor de securitate, „succesul” puciului s-ar limita la Moscova. Dincolo de această regiune, totul este „teritoriul lui Putin”. Lucrul cu adevărat crucial este reprezentat de un procent: 70%, adică 70% dintre ruși care, pentru prima dată în secole, cred cu adevărat că Putin susține interesul lor și că el este „omul lor”, ei NU vor accepta niciodată vreo încercare ilegală de a-l îndepărta de la putere. Acesta este motivul esențial pentru care nici o revoluție de succes NU ar fi posibilă în prezent în Rusia. Concluzia este următoarea: președintele rus reprezintă ceva unic și prețios: este un adevărat patriot!!! Trebuie doar să prevină criza pe care neocomuniștii ar putea să o declanșeze nu prin reducerea lor la tăcere, ci prin realizarea faptului că, pe unele probleme, poporul rus este de fapt de acord cu ei (deși nu-i dispus să participe la o revoluție). Pare dificil? Da! Realizabil? Da! prin urmare, el trebuie s-o facă!!!

    Restul opiniilor experților din cadrul articolului de mai sus reprezintă doar ispite și curse pentru occidentali, cunoscut fiind faptul că n-au habar cu ce „se mănâncă” Rusia și merg indubitabil după fentă, după momeala oferită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979626