Comisia Electorală Centrală: Nu există măsuri discriminatorii în privința OSCE
Pavel Andreev, membru al Comisiei Electorale Centrale a Rusiei (ȚIK), a declarat că instituția pe care o reprezintă nu a luat nici un fel de măsuri discrimintorii în privința misiunii de monitorizare a Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE, care a decis anterior să renunțe la a trimite observatori la alegerile de deputați pentru Duma de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului Rus), scrutin prevăzut a se desfășura în septembrie.
”În contactele sale cu ODIHR al OSCE, Comisia Electorală Centrală a Rusiei s-a pronunțat în mod constant pentru deschidere și transparență, la fel ca în relațiile cu toți observatorii internaționali, în principiu”, a spus Andreev pentru postul de televiziune ”Rossia-24”. ”Comisia Electorală Centrală nu a luat nici un fel de măsuri discriminatorii și neașteptate în privința misiuni de monitorizare a ODIHR al OSCE. Abordările sunt aceleași pentru toți. Pentru noi, esențială este securitatea cetățenilor noștri”, a precizat el.
Potrivit spuselor sale, ”în cadrul întâlnirii cu domnul Matteo Mecacci, luni, la Moscova, când a sosit misiunea de evaluare a necesarului ODIHR al OSCE, ȚIK a atras atenția colegilor asupra situației sanitar-epidemiologice deosebit de instabile”. ”Am arătat și nu o dată că, în planificarea misiunii, este bine să fie luate în considerare riscurile legate de această situație”, a spus Andreev. El a adăugat că, după publicarea raportului misiunii de evaluare a necesarului, ȚIK a atras din nou atenția asupra unei posibile reduceri a numărului de observatori în contextul cerințelor de asigurare a securității sanitare.
TASS menționează că decizia OSCE de a nu trimite observatori la alegerile pentru Duma de Stat ”din cauza restricțiile impuse de autoritățile Federației Ruse în privința monitorizării alegerilor” a fost publicată miercuri, pe site-ul acestei organizații internaționale. Potrivit șefului ODIHR, Metteo Mecacci, pentru organizație importantă este ”posibilitatea de a stabili în mod independent numărul de observatori”.
MAE Rus: ODIHR doar discreditează mecanismul de observare internațională a alegerilor
Ministerul Rus de Externe a declarat că ODIHR/ OSCE s-a privat singur de ocazia de a monitoriza alegerile pentru Duma de Stat. Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) a decis să nu accepte invitația la alegerile parlamentare din Rusia, lipsindu-se de ocazia de a monitoriza corectitudinea alegerilor, deși parametrii numerici propuși de Federația Rusă făceau posibil acest lucru, a declarat ministrul adjunct de externe Alexander Grușko ziarului Kommersant.
”În cele din urmă, ODIHR s-a lipsit singur de ocazia de a observa și de a pregăti o concluzie, mai ales că parametrii numerici propuși pentru misiune îi permiteau destul de mult să o facă. Permiteți-mi să vă reamintesc că ODIHR a recrutat, pentru a monitoriza alegerile din SUA, 47 de persoane, din cauza pandemiei”, a spus el.
Grușko a subliniat, de asemenea, că Rusia a trimis o invitație ODIHR/ OSCE și altor organizații, în deplină conformitate cu obligațiile sale internaționale în acest domeniu. «Invitația către ODIHR și alte organizații de a trimite observatori în Rusia a fost trimisă în deplină conformitate cu obligațiile internaționale din acest domeniu.
Regretăm că logica ”totul sau nimic” a prevalat în acțiunile ODIHR. Această abordare nu funcționează în relațiile cu statele suverane. Ea nu face decât să discrediteze mecanismul de observare internațională a alegerilor», a arătat diplomatul de rang înalt.
Duma de Stat: Decizia ODIHR, dovada lansării programului de discreditare a alegerilor
Decizia Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de a nu trimite o misiune de observatori la alegerile pentru Duma de Stat și reacția zgomotoasă a Occidentului, care condamnă Federația Rusă, arată faptul că programul de discreditare a alegerilor din Rusia a fost deja lansat. Declarația aparține șefului Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de amestec al statelor străine în treburile interne ale Rusiei, Vasili Piskariov, citat de agenția TASS.
”Acțiunile ODIHR al OSCE și reacția zgomotoasă, cu condamnare la adresa Rusiei de către oficiali ai Occidentului (reprezentantul serviciului de politică externă al UE, Nabila Massrali, președintele OSCE, Anne Linde, misiunea SUA la OSCE) arată faptul că programul de discreditare și delegitimizare a alegerilor din Rusia a fost lansat, iar rezultatele reale ale alegerilor pur și simplu nu îi interesează”, a declarat Piskariov pe pagina Comisiei de pe rețeaua Telegram.
Potrivit deputatului, Comisia a analizat activitatea observatorilor ODIHR de-a lungul a aproape trei decenii: refuzuri de a trimite observatori în Rusia au existat la alegerile pentru Duma de Stat din 2007 și la cele prezidențiale din 2008. ”ODIHR nu își trimite observatorii când înțelege că nu vor reuși să descopere, în campania electorală, nici un fel de nereguli semnificative pentru ei, că, pur și simplu, nu vor exista, la aceste alegeri, motive pentru declarații răsunătoare despre buletine de vot aruncate și falsificate”, consideră deputatul.
Pentru monitorizarea scrutinului, Rusia a invitat peste 300 de persoane din străinătate
Rusia a invitat aproximativ 300 de observatori din străinătate la alegerile Dumei de Stat; toate misiunile de observare, cu excepția OSCE, au fost de acord cu condițiile propuse de partea rusă. Acest lucru a fost anunțat, joi, de vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov.
El a subliniat că Rusia este absolut deschisă observării internaționale, deoarece acest lucru este reglementat de legislația rusă. Potrivit lui Kosaciov, invitațiile către toți partenerii tradiționali ai Federației Ruse, inclusiv Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) și Adunarea Parlamentară OSCE (AP), au fost trimise, ca de obicei. ”Am cerut să luăm în considerare circumstanțele cunoscute de toată lumea și pentru misiunea de observare a ODIHR și OSCE PA nu a fost prezentată nicio condiție discriminatorie; ei au fost invitați în țara noastră în condiții egale cu restul participanților. Aceste condiții sunt transparente, aceste condiții sunt acceptate de toți ceilalți observatori pe care i-am invitat la alegeri”, – a spus Kosaciov.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.