Importurile SUA din Rusia au crescut de 1,5 ori
31/07”Motorul nuclear perpetuu”: visul omenirii despre energia infinită se împlinește în Rusia
01/08Ambasadorul Antonov, despre speculațiile din presa americană privind ”dopajul” sportivilor ruși
Speculațiile nefondate din mass-media americane despre o presupusă eventuală utilizare a dopajului de către sportivii Comitetului Olimpic al Rusiei (OKR) la Olimpiada de la Tokyo trezesc nedumerire și au legătură cu dorința de a scăpa de concurență la competiții, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov. Reacția lui a fost postată de reprezentanța diplomatică a Rusiei pe pagina sa de Facebook, relatează agenția TASS.
”Toate aceste speculații nefondate trezesc nedumerire. Potrivit datelor Agenției Internaționale de Testare, rușii se numără printre cei mai verificați sportivi la aceste competiții”, a spus Antonov, răspunzând la întrebările presei. Atleții ruși obțin medalii la Tokyo prin luptă cinstită. Încercările de a discredita reușitele lor sunt dictate de dorința de a scăpa de o concurență onestă, ceea ce vine în dezacord cu spiritul mișcării olimpice”. Ambasadorul a subliniat că ”trebuie să știi să pierzi cu demnitate”.
În acest context, diplomatul a cerut Statelor Unite să intensifice lupta împotriva medicamentelor interzise în ligile sportive americane. ”Folosirea dopajului este o problemă mondială. Rezolvarea ei reclamă eforturile tuturor statelor. SUA pot juca, la rândul lor, un rol important în acest proces”, a arătat Antonov. ”Spre exemplu, pot să intensifice lupta împotriva preparatelor interzise folosite în pepiniera de cadre pentru echipa olimpică americană – în ligile sportive studențești și profesionale, care nu respectă standardele internaționale antidoping”.
Ambasadorul a subliniat că Rusia este încântată de rezultatele sportivilor OKR. ”În condiții deloc ușoare ei au apărat cu demnitate onoarea sportivă a Patriei. Depășind greutățile, ei ne dăruiesc zilnic, fanilor lor, bucuria victoriei”, a declarat el. Ei ne surprind cu năzuința lor de a obține rezultate maxime. Suntem copleșiți de mândrie pentru faptul că astfel de oameni plini de abnegație reprezintă țara noastră pe arena internațională”. Antonov le-a urat atleților noi succese la Olimpiadă.
1 Comment
Jocurile Olimpice au reprezentat de mult timp un exemplu al corupției și al politicii șovine naționale în detrimentul sportului amator. Din 1986, de când Comitetul Olimpic Internațional a schimbat regulile pentru a permite sportivilor profesioniști să concureze în fiecare fază a competiției olimpice, orice legătură durabilă cu principiul sportului amator a fost respinsă. Practic, Jocurile Olimpice au devenit un spectacol grosolan al comercialismului corporativ și al unui patriotism declamator. În acest proces, presiunea asupra sportivilor de a câștiga cu orice preț – inclusiv recompensa pecuniară pentru obținerea unei medalii de aur –
s-a intensificat imens. Scandalurile de luare de mită au căpătat diverse nuanțe demonstrând practica îndelungată, obișnuința, rutina. Mi-amintesc de una dintre practicile (transformată-n cu timpul în obicei) grave ale SUA, dezvăluită pe larg în mass-media alternativă, care a constat în plata dinspre partea oficialilor americani către membrii Comitetului Internațional Olimpic pentru votarea localizării Jocurilor Olimpice de iarnă din 2002 în Salt Lake City. O anchetă, care a urmat unui astfel de episod, a constatat că membrii Comitetului Olimpic Internațional au acceptat mită în timpul licitației pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 1998 și jocurile de vară din 2000.
Yankeii au fost maeștri în trecut în ceea ce privește utilizarea olimpiadelor în scopuri politice, revenind la boicotul condus de SUA la jocurile de la Moscova din 1980, pe motivul invaziei sovietice din Afganistan – o invadare care a fost provocată în mod deliberat de finanțarea administrației Carter și de înarmarea adversarilor islamiști ai guvernul pro-sovietic din Kabul. Nici în ziua de astăzi nu și-au schimbat năravul! Toate acestea nu se mai iau în calcul, deoarece se preferă să se gândească numai dintr-un anumit punct de vedere, acela trasat de jivinele americane!
În ceea ce privește dopajul, nu există nimic care să se compare cu frauda de 10 (zece) ani efectuată de Lance Armstrong, care a concurat pentru echipa Serviciului Poștal al SUA, o corporație sponsorizată de guvern, despre care Agenția Antidoping din SUA a publicat un raport (prin 2012, dacă nu mă înșel) în care declara că echipa de ciclism din Serviciul Poștal al Americii a condus cel mai sofisticat, profesionist și de succes program de dopaj pe care sportul l-a văzut vreodată.
Bine ar fi ca americanii să evite afirmațiile nefondate, pentru că nu i-a întrecut nimeni, până la ora actuală, în derute, păcăleli și încălcări flagrante, izbitoare ale legislației și ale fairplayului. Washingtonul încă mai are impresia, că lumea merge după fentele lor!