Hot News
Lavrov: Rusia nu planifică lovituri punctuale pe teritoriul Afganistanului
23/07
Valeri Karpin este noul antrenor princial al echipei naționale de fotbal
24/07

Lavrov: Occidentul încearcă să creeze un cordon de instabilitate în jurul Rusiei

Iunie 2020. O încercare de lovitură de stat în Republica Belarus, dirijată din afara țării/ Foto: news-front.info

Țările Occidentului încearcă să creeze în jurul Rusiei un cordon de instabilitate, pe seama vecinilor ei apropiați, inclusiv Republica Belarus, Ucraina și Republica Moldova, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, la o reuniune cu deputații fracțiunii ”Rusia Unită” din Duma de Stat, citat de RT.

”În jurul nostru se încearcă a fi format un cordon de instabilitate, forțându-i pe vecinii noștri apropiați, popoare frățești nouă, să aleagă: fie ești cu Occidentul, fie cu Federația Rusă. Vor să asimileze teritoriile din jurul țării noastre prin cele mai diferite feluri – și militar, și economic – pentru a ne înconjura cu un cordon sanitar, ba să mai și tragă avantaje din faptul că Occidentul va avea o influență decisivă asupra dezvoltării țărilor vecine nouă”, a spus șeful MAE Rus luând cuvântul la reuniunea cu deputații partidului ”Rusia Unită”.

O astfel de linie ”a ieșit cel mai mult în evidență în Ucraina”; de asemenea, în ultimele luni s-a încercat, în Belarus, testarea metodelor ”revoluțiilor colorate”, a relatat ministrul.

În plus, ”americanii și europenii ” au declanșat o luptă geopolitică pentru Moldova, ”făcând fără nici o jenă propagandă deschisă în timpul campaniei electorale”, a adăugat Lavrov.

”Iar acum, colegii noștri occidentali încearcă să-și extindă prezența, inclusiv cea militară, pe tot perimetrul granițelor noastre, inclusiv în Asia Centrală, în Transcaucasia”, a subliniat șeful diplomației ruse.

Lavrov a menționat, de asemenea, că strategii politici occidentali nu fac un secret din obiectivul lor de a zdruncina stabilitatea internă din Rusia în ajunul alegerilor pentru Duma de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului Rus, n.r.).

 

 

1 Comment

  1. Balici Mihai spune:

    nu inteleg de ce Rusia nu amplaseaza o baza militara cu rachete nucleare in Cuba , pentru ai potoli pe acesti nemernici de imperialisti americani
    cu vorba buna cu acestia nu merge ,decat cum au facut arabii de le-a demolat turnurile gemene sa vada si poporul american ce atrocitati face imperialismul american in lume , in tarile arabe si nu numai
    De ce nu se zbate Occidentul; sa dea Ucraina partile din teritoriu care nu le-a apartinut in istorie-teritoriul Herta si Bucovine pentru Romania, partea subcarpatica care a apartinut Ungariei, Liovul care apartine Poloniei si apoi sa se declare stat democratic si sa nu uite ca cei mai fiorosi gardieni de la crematoriile naziste unde au ars milioane de oameni au fost ucraineni, motiv pentru care Stalin a decimat Ucraina
    Si d-l Biden sa nu uite istoria
    -Napolion si-a gasit sfarsitul in Rusia, Hiler s-a sinucis datorita Rusiei ,urmeaza Biden care promoveaza o politica agresiva contra Rusiei si isi va gasi nasul
    Asa sa ne ajute D-zeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373