Categories: Economie

Datoria externă a Rusiei a depășit 470 miliarde de dolari

În șase luni, datoria externă a Rusiei a crescut cu patru miliarde de dolari și se ridică acum la 471,4 miliarde de dolari, informează agenția Rambler.

Potrivit sursei citate, evoluția indicelui ”a fost influențată de creșterea datoriei externe a sistemului bancar, în timp ce datoria externă a structurilor administrative ale statului și a altor sectoare s-a redus pe fondul scăderii interesului investitorilor globali pentru instrumente financiare emise de țări cu piețe emergente”.

Nivelul datoriei externe rămâne scăzut atât în termeni absoluți, cât și în comparație cu alte mari economii. Serghei Voloboev, strateg la ITI Capital pentru piețe de obligațiuni, spune că nivelul datoriei externe totale este de mai puțin de 30% din PIB – cel mai bun indice pentru țări cu același rating de creditare.

Șefa programului ”Finanțe internaționale” al Institutului pentru Economie și Afaceri Mondiale RUDN, Irina Andrus, a arătat că datoria suverană a Rusiei este de 62,6 miliarde de dolari. Ea a subliniat că este cel mai mic indice al datoriei suverane din Europa. Mai mult, de la începutul anului, el s-a redus cu aproape trei miliarde de dolari. În ceea ce privește raportul datoriei de stat a Rusiei la PIB, el nu depășește, potrivit expertului, valori de prag. Mai mult, acest indice este și unul dintre cele mai scăzute din lume.

Anterior, compania internațională de asigurări Euler Hermes a analizat starea datoriei de stat a 101 de țări din Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud, lăudând Rusia pentru stabilitatea obligațiunilor guvernamentale. Pentru elaborarea studiului au fost analizate criterii precum raportarea datoriei la PIB, creșterea acesteia din cauza pandemiei de coronavirus, ponderea datoriei de stat exprimată în valută străină, starea balanței de plăți, rata efectivă a dobânzii (cu ajustare la inflație) și costul de întreținere a datoriei.

 

 

 

owner

Recent Posts

Ucraina vorbește despre arme nucleare proprii, dar nu are cu ce să le facă

Autoritățile ucrainene analizează la modul serios posibilitatea de a redobândi arme nucleare, afirmă publicația Bild,…

2 minute ago

Putin, pentru un acces mai mare al rușilor la practicarea sportului

56% dintre ruși fac sport în mod regulat, a declarat președintele rus Vladmiir Putin la…

33 de minute ago

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

2 ore ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

2 ore ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

o zi ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

o zi ago

This website uses cookies.