Alegeri în Moldova. Maia Sandu a încercat să taie numărul secțiilor de votare din Transnistria
10/07Zaharova: Povestea cu otrăvirea lui Navalnîi, definitiv spulberată
11/07Artiștii ruși, oaspeți ai festivalurilor din România!
Casa Rusă din București anunță:
Dmitry Sitkovetsky, prieten al Festivalului ”George Enescu” și președintele juriului de la secțiunea Vioară a concursului George Enescu (în imagine), este, în toate dimensiunile, o personalitate magnetică, un muzician complet, admirat, respectat și iubit pretutindeni.
Îl vom asculta, la vioară, pe scena Festivalului Enescu, pe 9 septembrie, la Ateneul Român, interpretând lucrări de Ravel, Enescu și Beethoven, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, sub bagheta dirijorului Vasily Petrenko.
Puteți consulta programul detaliat al Festivalului Enescu 2021 pe https://bit.ly/3vIO8FG.
Biletele individuale se pun în vânzare la 19 iulie.
Festivalul ”George Enescu” în colaborare cu artiștii ruși
2021 este anul în care comemorăm 50 de ani de la moartea marelui muzician Igor Stravinsky. Programul special realizat de către directorul artistic Vladimir Jurowski (în imagine) va conține, printre altele, două lucrări de Stravinsky, prezentate în premieră în România – The Flood (Potopul) și Les Noces (Nunta) – concert susținut de Orchestra Simfonică Radio Berlin, dirijată de Vladimir Jurowski, și de Corul Filarmonicii Enescu, la care vor participa și artiști români.
Les Noces – o lucrare la pian dificilă de organizat – îi va avea drept soliști, la pian, pe patru tineri români: Daniel Ciobanu, Andrei Licareț, Mihai Ritivoiu și Alexandra Silocea. Ne bucurăm că vom vedea pe aceeași scenă patru pianiști români.
Recitalul Maxim Vengherov
La 17 septembrie, Maxim Vengerov Official va oferi un recital minunat la #FestivalulEnescu2021, la Ateneul Român, împreună cu pianista Polina Osetinskaya. În program: Mozart, Enescu, Strauss și Ravel.
Până la 28 iunie puteți să vă înscrieți în loteria pentru abonamente pentru toate recitalurile și concertele de la Ateneu, la acest link: https://bit.ly/3cF3Z0X . Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie.
Până atunci, vă propunem o mini-lecție cu Maxim Vengerov, despre cele mai dificile 5 lucrări pentru vioară: