Potrivit datelor Rosstat și ale Băncii Rusiei, în iunie, indicele prețurilor de consum a actualizat valoarea sa maximă din vara anului 2016 (în luna septembrie a acelui an, inflația a fost de 6,4%, în august, de 6,9%).
Cu toate acestea, în iunie, comparativ cu luna mai, creșterea prețurilor a fost de 0,69%, mai puțin decât în mai față de aprilie (0,74%).
Obiectivul permanent al Băncii Rusiei la inflație în termen annual este de aproape 4%, dar începând din 2020, creșterea prețurilor a ieșit din limitele de target în primul rând din cauza creșterii prețurilor mondiale la alimente. Ministrul Economiei, Maksim Reșetnikov a declarat, în martie, că, în mare parte, inflația a fost importată odată cu prețurile mondiale de pe piețele mondiale de alimente”. În aprilie, ministrul a declarat că principalul canal pentru inflație a fost, în Rusia, exportul (Rusia este un mare exportator de grâu, ulei de floarea soarelui, etc..), ceea ce se reflectă asupra prețurilor pe piața internă.
În iunie, cel mai mult s-au scumpit comparativ cu luna mai sfecla (+58,4%), morcovii (+37%), cartofii (+20,3%) și s-au redus prețurile la castraveți (- 21,8%), roșii (-16,2%) și banane (-4,5%).
Andrei FROLOV, doctor în istorie, cercetător științific principal la Centrul de studii europene și internaționale…
Autoritățile de la Kiev intenționează să demonteze monumentele dedicate scriitorului Mihail Bulgakov, poetesei Anna Ahmatova…
Armata rusă a urcat în fruntea clasamentului anual al celor mai puternice forțe militare din…
Nimeni dintre oficialii chinezi nu s-a grăbit să o întâmpine pe Annalena Baerbock, ministrul german…
Președintele Rusiei a condus un antrenament al forțelor de descurajare nucleară, a anunțat Kremlinul, relatează…
Ucraina s-a angajat să încredințeze Uniunii Europene dreptul de a reface industria de apărare a…
This website uses cookies.