Hot News
Fost premier francez, în consiliul director al ”Zarubejneft”
03/07
Festivalul bucatelor rusești la Casa Rusă din București
03/07

A murit directorul artistic al Teatrului Țigănesc ”Romen”, din Moscova, Nikolai Slicenko

Nikolai Slicenko/ Foto: culture.ru

S-a stins din viață artistul poporului din URSS, Nikolai Slicenko, actor, cântâreț, regizor, pedagog și director artistic al Teatrului Țigănesc ”Romen”, din Moscova, informează agenția Lenta.ru.

Teatrul Țigănesc ”Romen” din Moscova/ În centru: directorul artistic al teatrului, Nikolai Slicenko/ Foto: kudamoscow.ru

”Vom păstra pentru totdeauna, în inimile noastre, amintirea lui”, se arată în comunicatul dat publicității de instituția teatrală. Cauza decesului nu este precizată. Artistul poporului din URSS a murit la vârsta de 87 de ani, în urma unei boli prelungite.

Nikolai Slicenko s-a născut la 27 decembrie 1934, la Belgorod. În anul 1951, a fost acceptat în trupa primului și unicului teatru țigănesc din lume, ”Romen”. Începând din 1977, a fost directorul artistic al acestui lăcaș de cultură. În 1981, i-a fost decernat titlul de Artist al Poporului din URSS. Publicul larg îl cunoaște în special de pe marile ecrane, din filme precum ”Nuntă la Malinovka”, ”Insula mea albastră”, ”Romanță de pe front”, ”Fericirea este grea” și altele.

În mai anul curent, s-a aflat că Slicenko a fost internat în spital din cauza unor probleme la plămâni. Se știa că până la spitalizare, directorul artistic al treatrului ”Romen” urmase un tratatament, dar, se pare că respectiva terapie nu a dat rezultatele scontate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939212