”NATO nu vrea deloc să comunice pe linia militarilor”, a spus șeful diplomației ruse.
El a arătat că Rusia rămâne deschisă dialogului profesionist, dar că propunerile constructive ale țării de reducere a tensiunilor la granița de contact cu NATO ”rămân pe masă”.
Lavrov a spus, de asemenea, că Moscova este surprinsă de faptul că țările NATO nu au reacționat la propunerea liderului Vladimir Putin privind stabilitatea strategică. Ministrul a adăugat că, în domeniul stabilității strategice, situația arată deosebit de îngrijorătoare.
”În acest sens, ne-a surprins absența unei reacții coerente din partea țărilor-membre NATO la propunerea președintelui Vladimir Putin de a nu permite apariția în Europa a rachetelor terestre din această categorie și în orice variantă de dotare – atât nucleară, cât și non-nucleară”, a precizat Lavrov.
Izvestia menționează că, la 23 iunie, Secretarul adjunct al Apărării SUA pentru afaceri politice, Colin Cole, a declarat că Washingtonul speră să discute cu Rusia în cadrul dialogului privind stabilitatea strategică, viitorul controlului armelor în diferite domenii, inclusiv cel nuclear.
La 22 iunie, viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a arătat că Moscova și Washingtonul vor demara, în cel mai scurt timp, negocieri bilaterale privind stabilitatea strategică.
Andrei FROLOV, doctor în istorie, cercetător științific principal la Centrul de studii europene și internaționale…
Autoritățile de la Kiev intenționează să demonteze monumentele dedicate scriitorului Mihail Bulgakov, poetesei Anna Ahmatova…
Armata rusă a urcat în fruntea clasamentului anual al celor mai puternice forțe militare din…
Nimeni dintre oficialii chinezi nu s-a grăbit să o întâmpine pe Annalena Baerbock, ministrul german…
Președintele Rusiei a condus un antrenament al forțelor de descurajare nucleară, a anunțat Kremlinul, relatează…
Ucraina s-a angajat să încredințeze Uniunii Europene dreptul de a reface industria de apărare a…
This website uses cookies.