Hot News
”Сandela Memoriei” pentru eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei
22/06
Lavrov: Rusia va discuta cu Turcia problema atragerii Ucrainei în NATO
22/06

Peskov a explicat de ce articolul lui Putin despre război va fi publicat în germană

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Prima victimă a nazismului a fost chiar Germania, este o temă extrem de importantă pentru nemți, motiv pentru care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să-și publice articolul, dedicat împlinirii a 80 de ani de la izbucnirea Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în limba germană, a declarat secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, scrie cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”Știm că prima victimă a nazismului a fost Germania însăși, care a fost identificată cu nazismul și care a atăcat, atunci, Uniunea Sovietică. Este o temă foarte importantă și pentru nemți, este importantă și pentru ruși. De aceea, în dialogul cu Germania, președintele a luat hotărârea, și nu o dată, de a se adresa pentru a-și prezenta punctul de vedere”, a explicat Peskov la o conferință de presă. Întrebat de ce s-a decis ca articolul să fie scrie în limba germană, secretarul de presă a răspuns: ”Pentru că în Germania toți vorbesc în limba germană”.

Reprezentantul Kremlinului a anunțat, de asemenea, că materialul va fi publicat ”în rusă, germană și în alte limbi” pe site-ul președintelui Rusiei. Peskov nu a dezvăluit însă principalele teze ale articolului. ”Veți vedea singuri și veți citi, haideți să nu o luăm înaintea timpului”, a spus oficialul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937264